Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Från coronakris till fejkgraviditet – här är de 5 största snackisarna från Guldbaggegalan 2022

25 jan, 2022 
Snackisar från Gulbaggegalan 2022
Gina Dirawi skämtade om att hon var gravid och galaklädda Filip Berg och hans flickvän fick inte komma in efter att ha testats positiva för corona. ELLE listar Guldbaggegalans fem största snackisar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Vinnarna av guldbaggegalan 2022Brand logo
TV: Vinnarna av guldbaggegalan 2022

Under måndagen den 24 januari 2022 gick Guldbaggegalan av stapeln på Cirkus i Stockholm. Hela svenska filmeliten som Hedda Stiernstedt, Edvin Ryding och Evin Ahmad var på plats för att se när Sveriges främsta filmpriser delades ut. Se kändisarnas röda mattan-looks här. Och kvällen bjöd på flera minnesvärda höjdpunkter, vi listar alla här!

1. Gina Dirawi dök upp med gravidmage

Gina Dirawi dök upp med gravidmage under Guldbaggegalan 2022.

Kvällen leddes av artisten, författaren och programledaren Gina Dirawi som gjorde comeback i tv-rutan efter några års uppehåll. Dirawi bjöd på flera vågade skämt under kvällens gång och mitt under sändningen dök hon dessutom upp i en mörkblå sidenpyjamas och fejk-gravidmage(!).

Annons

– Det som absolut inte fick hända har hänt. Jag stötte på Stellan Skarsgård backstage och vi gjorde ingenting, men han är så jävla viril att det räckte med att våra axlar nuddade varandra och här står jag nu, sa hon.

Stellan Skarsgårds son, Gustaf Skarsgård som är aktuell med filmen Utvandrarna, satt i publiken och flinade åt Ginas gravidskämt.

2. Molly Sandén och Miriam Bryant i matchande outfits

Molly Sandén och Miriam Bryant i matchande outfits under Guldbaggegalan 2022

Molly Sandén och Miriam Bryant var inte bara några av kvällens prisutdelare utan också galans drottningar. Medan de flesta gäster dök upp i helsvarta looks satsade Molly och Miriam istället på turkos ögon-makeup och chockrosa och orange-färgade outfits, designade av stylisten Christopher Insulander.

Annons

– Jag skulle vilja beskriva kläderna som en helt vanlig dag på väg till en mattelektion i Euphoria high. Det svarta tyget är gjort i neopren, så det passar utmärkt att bada i, säger han till ELLE.

En annan detalj som många lade märke till var Miriam Bryants käpp. Anledningen till att hon hade med sig den beror på ett benbrott som hon drabbades av efter en skidolycka i vintras.

3. Clara Sola blev galans solklara vinnare

Nathalie Álvarez Meséns tacktal under Guldbaggegalan 2022.

Nathalie Álvarez Meséns debutfilm Clara Sola blev blev kvällens stora vinnare och kammade hem priserna för bästa film, bästa regi, bästa manus, bästa foto och bästa ljuddesign. Filmen handlar om 40-åriga Clara Sola som bor i en strikt religös by i Costa Rica. Folket där tror att hon har kontakt med Gud och kan hela människor. Hon får ett sexuellt uppvaknande och bryter sig sakta fri från samhällets religösa och sociala normer.

Annons

– Tack för att ni har belönat en film med en 40-årig kvinna som onanerar i skogen bland eldflugor, sa regissören Nathalie Álvarez Mesén när hon tog emot pris för bästa regi.

– Jag känner mig jävligt nöjd och hoppas att filmen bidrar till interna revolutioner och bryter upp det patriarkala arvet som vi kvinnor bär med oss. På tal om onani, så klarar vi oss på egen hand, sa hon och skrattade.

4. Galaklädda Filip Berg testades positivt för corona – fick åka hem

Från Guldbaggegalan till hemmakarantän. Skådespelaren Filip Berg var Guldbaggennominerad för bästa manliga biroll för rollen som Ruben i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Men både han och flickvännen Elin Larsson stoppades från att komma in till galan efter att ha testats positiva för corona. Filip Berg berättar om händelsen i sin story:

– Hur tycker du att det känns att vi var på väg till Guldbaggegalan men var tvungna att ställa in för att vi testats positivt för covid båda två?

Annons

– Det känns bra, svarade Elin.

– Du tycker att det känns bra? Det tycker jag också, sa Filip.

Nej, det var inga bittra miner här inte....

Gulbaggen 2022: Filip Berg och Elin Larsson har fått corona.
Galafest byttes ut mot karantän för Filip Berg och Elin Larsson.

5. Peter Jöback hoppade in för Gustaf Norén

Under kvällen var det egentligen planerat att bröderna Gustaf och Viktor Norén skulle uppträda. Men bara timmar innan galan skulle börja tvingades Gustaf att ställa in på grund av sjukdom. Och hans ersättare blev då ingen mindre än Peter Jöback!

”Som en räddande Jesus Christ Superstar kommer Peter Jöback och sjunger med mig ikväll”, skrev Viktor Norén på Instagram.

Annons

Foto: TT

Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022Brand logo
Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022
Annons