Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Gröna Lund blir nattklubb igen – då kommer Night rider tillbaka

11 jun, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Night rider på Gröna lund
Förra året drog Gröna lund i Stockholm igång med nattklubbskonceptet Night rider. Nu berättar nöjesparken att de kör i år igen – dessutom med efterfest.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

När Gröna Lund släppte biljetterna till Night rider förra året tog de slut på bara några timmar. Klart är nu att nattklubbskonceptet kommer tillbaka.

1 500 personer kommer få plats per tillfälle och från början planerades sex kvällar i augusti. Senare valde Gröna lund att lägga till ytterligare tre kvällar och det är nu totalt åtta.

Under konceptet Night rider förvandlas tivolit till nattklubb mellan 22.00 och midnatt, samtidigt som gästerna kan åka fritt i nio av Gröna Lunds åkattraktioner, som dessutom fått dj:s och ljuseffekter.

– Night rider är en helt unik klubbupplevelse för nöjesutbudet i Stockholm, en idé som föddes ur en kris under pandemin men som blev verklighet tack vare våra fantastiska medarbetares engagemang och kreativitet. Tillsammans med våra partners skapade vi det som till en början kändes omöjligt. Med Night rider fortsätter vi att utveckla upplevelsen och når helt nya målgrupper. Jag är väldigt stolt över vad vi skapat så här långt och den positiva responsen har varit enorm vilket gör det extra kul att vi kör Night rider i år igen med extra allt, säger Magnus Widell, VD på Gröna Lund i ett pressmeddelande.

Night rider på Gröna lund
Åkattraktionerna blir specialbelysta för kvällen.

Nyhet för i år: Efterfest

En nyhet för i år är efterfesten Playground, och det drar igång när Night rider stängt vid 00.00. Då kommer gästerna hålla till inomhus.

Annons

– Världspremiären av Night rider förra sommaren blev en succé. På lite längre tid än en månad lyckades vi gå från en idé till att faktiskt skapa ett utsålt nattklubbskoncept – trots en pandemi. Nu är det nytt år och nya förutsättningar vilket vi laddar för ordentligt. Night rider 2022 kommer ha mer neon, mer rök och mer dans. Mer av allt helt enkelt. Det blir ett perfekt tillfälle att ta vara på sommarens sista dagar med vännerna, säger Björn Mannervik, marknadschef på Spendrups som hjälper till att arrangera tivolifesten.

När släpps biljetterna till Night rider 2022?

Biljetter säljs i begränsat antal och första släppet var den 16 juni klockan 12.00 på Gröna lunds hemsida.

Senare på sommaren meddelade Gröna lund att de släpper ytterligare tre kvällar eftersom åtgången på biljetterna varit så stor. Dessa biljetter släpps den 14 juli klockan 13:00.

Åldersgränsen är 23 år. Dessa datum går att köpa biljetter till:

  • Torsdag 11 augusti
  • Fredag 12 augusti
  • Lördag 13 augusti
  • Torsdag 18 augusti
  • Fredag 19 augusti
  • Lördag 20 augusti
  • Torsdag 25 augusti
  • Fredag 26 augusti
  • Lördag 27 augusti
Annons