Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Grattis mugglare! Nu kan du bo som Harry Potter – i Skottland

12 jan, 2018 
Harry Potter
Har du alltid drömt om att få bo som karaktärerna i Harry Potter? Då har din chans äntligen kommit. I Edinburgh finns nu en lägenhet komplett med magiskt tak, himmelsäng och Gryffindor-dekorationer.
Annons

Skottland är sedan tidigare en självklar destination för alla Harry Potter-fans. Det var här JK Rowlings böcker föddes och stora delar av serien utspelade sig. Nu finns det ytterligare en orsak för alla Potterheads att ta sig hit. Nu kan man nämligen bo i en lägenhet helt inredd med Harry Potter-tema.

Lägenheten, som heter Canongate Luxury Apartment, ligger i ett hus från 1700-talet i stadens historiska kärna med utsikt över Royal Mile. I lägenheten finns ett master bedroom med himmelsäng och inredning i Gryffindor-tema och ett mindre sovrum som förvandlats till en vagn från Hogwartsexpressen.

Inrett som på Hogwarts

Ett av taken har målats om för att föreställa de magiska taket med svävande stearinljus i Hogwarts stora sal, medan loungen inspirerats av Gryffindors sällskapsrum. Dörren som leder in till den magifyllda lägenheten föreställer så klart tegelmuren som leder till plattform nio och trekvart på King’s Cross i London.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Lägenheten ägs av Harry Potter-fanet Yue Gao som har samlat på sig alla prylar och möbler som finns i lägenheten. För Digital Spy berättar Yue att det även finns saker i lägenheten som tillhört JK Rowling, bland annat ett antikt skrivbord och en spegel.

Yue Gao har varit noga med att lägenheten inte ska se ut som en blek kopia av filmerna, utan att det snarare ska vara en hyllning till Harry Potter-serien.

Lägenheten går att hyra året om för ca 1650 kronor per natt, beroende på säsong. Se alla bilder och läs mer om lägenheten här.

Läs mer:

Foto: IBL

Annons