Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

GRANT ifrågasätter kvinnliga normer med ny musik

17 sep, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
artisten Caroline GRANT Cederlöf
Vad innebär det att vara kvinna? Den frågan vänder och vrider Caroline ”GRANT” Cederlöf, 26, på med nya singeln What’s A Woman To You?.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
GRANT släpper ny musik – "What´s a woman to you?"Brand logo
GRANT släpper ny musik – "What´s a woman to you?"

Caroline Cederlöfs musik har beskrivits som sorgsen och dramatisk pop. Hennes röst är såväl stark som själfull. Med nya låten What's A Woman to You? ställer Caroline en fråga som det sällan pratas om.

– Vad är en kvinna för dig? Det är en otroligt enkel fråga som rör upp så mycket. Jag känner mig begränsad i en kvinnoroll och önskar att fler kunde reflektera över sina förväntningar och föreställningar på kvinnor, säger hon.

Tar stort emotionellt ansvar

omslagsbild grants nya singel

If I wanted to stop, what you gonna do about it?

If I don’t pick us up, what you gonna do about it?

If I was to give up would you love me enough

Annons

and make up for what I do in silence?

What’s a woman to you?

What’s a woman to you?

Texten beskriver en kvinna som tar ett stort emotionellt ansvar för sin relation och partners känslor. Om hon slutade upp med det, skulle partnern dra samma lass? Låten är sprungen ur Carolines egen erfarenhet av att för första gången leva i en långvarig relation.

– Jag har insett att jag definierar mig som kvinna i relation till min partner. Jag ser på våra olikheter och funderar över varför vi är som vi är. Vi är båda medvetna människor men blir ändå påverkade av normer, så vad kan jag och vi göra åt det?, säger Caroline.

Caroline har haft vackra och insiktsfulla samtal med andra kvinnor i sin närhet där de ifrågasatt förväntningar och konventioner och hittat en gemenskap i delade erfarenheter.

– En röd tråd i mina diskussioner med andra kvinnor är att vi är bra på att ta ansvar för att vårda våra relationer. Men det är inte ett misslyckande att inte orka ta ansvar. Tvivel, tristess och att inte veta vad man håller på med är vanliga känslor som gör oss mänskliga.

Annons

Söker svaret i gråskalan

Videon till låten är regisserad av Carolinas bästa vän Angelina Bergenwall. Den bygger på ögonblicksbilder ur olika kvinnors liv. En scen visar hur en gravid kvinna ler stort mot sin partner men slår ned blicken så snart han lämnat rummet.

– Får en gravid kvinna känna sig urless på alltihop? Borde hon inte vara som lyckligast i livet? Det finns något skamligt i att inte vara glad för det man har. Vi alla har dåliga dagar och jag vill med videon visa upp de känslor vi inte vanligtvis delar med oss av till varandra, säger Caroline. Hon fortsätter:

– Vi kvinnor vill så gärna undvika att stämplas som emotionella. Men vi får plats i gråskalan, starka och svaga och allting däremellan.

GRANTs debutsingeln Waterline från 2018 har streamats nära tre miljoner gånger på Spotify. I fjol kom den kritikerrosade EP:n Vertigo. I vår släpper Caroline Cederlöf nytt album och innan dess väntar några intima spelningar. Närmast på Riche i Stockholm den 20 oktober.

Se videon till nya singeln What's A Woman to You? i spelaren nedan!

Foto: Pressbild

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons