Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Grammygalan 2021: Här är Nattens stora snackisar

15 mar, 2021 
AvElin Jonsson
GRAMMY 2021.
Under nattens coronaanpassade Grammygala i Los Angeles, där bara de nominerade artisterna fick vara på plats i Stapes Center, fick vi se historiska ögonblick och balla uppträdanden. Se nattens stora händelser här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är största snackisarna under Grammygalan 2021Brand logo
Här är största snackisarna under Grammygalan 2021

Beyoncé blir historiskt med sina nu 28 Grammys

Efter att hon kammade hem Grammy-statyetten för Bästa R&B-uppträdande med låten Black parade, är Beyoncé den första kvinnan någonsin som vunnit 28 Grammys, och hon är den enda sångaren – räknat både män och kvinnor som vunnit så många!

– Jag är så hedrad och jag är så taggad. Som artist ser jag det som min uppgift att mitt arbete speglar nutiden, och det har varit en sådan tuff tid. Jag ville med Black Parade lyfta upp, inbringa mod till och fira alla svarta drottningar och kungar som fortsätter att inspirera mig och inspirera resten av världen, tackade Beyoncé i sitt tacktal.

Beyoncé kammade hem fyra nya Grammys under natten.

Taylor Swift går även hon till historien

För tredje året i rad kammar Taylor Swift hem en Grammy för Årets bästa album, vilket gör att hon är en första kvinnan på hela jorden som nu gjort det. Grammyn tilldelades hennes överrasknings-platta Folklore. I tacktalet hyllade hon sin pojkvän Joe Alwyn, som hade hjälpt till med skrivandet på låtarna Exile och Betty som finns att höra på plattan.

Annons

– Joe är alltid den första personen som jag spelar mina låtar för, och jag hade det bäst under tiden som jag satt och skrev låtar tillsammans med dig i karantänen, tackade Taylor Swift.

Taylor Swift.

Billie Eilishs Bond-låt vann pris utan premiär

Förra årets stora vinnare, Bille Eilish som under 2020 kammade hem Grammys i de fyra största kategorierna gick inte lottlös detta år heller! Att Billie Eilish fick en Grammy för nya James Bond-låten No time to die, gick även det till historien. Detta eftersom filmen (med samma namn som låttiteln) på grund av pandemin ännu inte haft premiär.

Annons
Musiksyskonen Finneas och Billie Eilish.

Beyoncé vann en Grammy ihop med dottern Blue Ivy

Några av kvällens första pristagare blev nioåriga (!) Blue Ivy Carter tillsammans med mamma Beyoncé, när de tackade och bockade för Grammyn för Årets bästa video med låten Brown skin girl. Låten kallar mor och dotter för sitt kärleksbrev till alla svarta flickor och kvinnor med budskapet att älska sin hud.

– Hon vann en Grammy i dag. Jag är så stolt över att vara din mamma, tackade mamma Beyoncé när dottern nu är en av de yngsta i historien att få en Grammy.

Annons
Beyoncé och Megan Thee Stallion vann priset för bästa raplåt på årets Grammygala.

Nykomlingen Megan Thee Stallion uppträdande med WAP

Kvällens allra första pristagare på den tv-sända live-delen av galan blev Årets nykomling: Megan Thee Stallion. Som även kammade hem Grammys för bästa rap-uppträdande med låten Savage med Beyoncé. Och Megan Thee Stallions uppträdande med Cardi B till låten WAP – gick inte obemärkt förbi!

– Det har varit ett jäkla år men vi har tagit oss igenom det, berättade hon samtidigt som hon tackade Gud för sina fina priser.

Annons
Megan Thee Stallion och Cardi B.

Dua Lipa hyllade svenska Tove Lo

Artisten Dua Lipa fick Grammy för Årets popalbum, och när hon tackade nära, kära och alla som hjälpt henne med låtarna fick sig bland andra Tove Lo ett speciellt tack!

Dua Lipa.

Foto: TT/Instagram

Annons