Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Grammy Awards 2022: Här är nattens stora snackisar

04 apr, 2022 
AvElin Jonsson
grammygalan 2022 - det här hände under natten
Grammy Awards 2022 bjöd i vanlig ordning på en drös med snackisar.
Grammygalan, som vi kallar den här i Sverige, bjöd på för stora kläder, likadana kläder, nya kläder och ett historiskt tal från Ukrainas president!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under natten till måndag, svensk tid, var det återigen dags för Grammy Awards, som vi på svenska brukar kalla för Grammygalan. På plats var kändisarna, och den 64 upplagan av den prestigefyllda musikgalan hölls för första gången i Las Vegas, USA. På den stora MGM Grand Garden Arena samlades världens största musiknamn för att hylla fjolårets bästa presentationer.

TV: Grammy awards 2022 – se pussbilderna från röda mattanBrand logo
TV: Grammy awards 2022 – se pussbilderna från röda mattan

De som kammade hem storkovan under natten var Jon Batiste, stjärnskottet Olivia Rodrigo och duon Silk Sonic som prisades med flera statyetter var.

Nattens show bjöd även på en hel del minnesvärda händelser, och därför har vi samlat nattens alla snackisar här! Mycket nöje!

Annons

Volodymyr Zelenskyjs tal till artisteliten

Nattens tittare och gästerna på plats fick ta del av ett förinspelat tal från Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– Vad är motsatsen till musik? Tystnaden i förstörda städer och dödade människor, sa president Volodymyr Zelenskyj i klippet.

– Kriget låter oss inte välja vem som överlever och vem som tystas för evigt. Fyll tystnaden! Berätta vår historia, uppmanade han alla som tittade.

Ukrainas president avlöstes senare av artisten John Legend som uppträdde med låten Free ihop med den ukrainska sångaren Mika Newton, poeten Ljuba Jakimiuk och ukrainska musikern Syuzanna Iglidan, samtidigt som scenskärmarna visade upp bilder från kriget.

Dua Lipas nya frilla

Artisten med höftdansen, Dua Lipa, valde att göra en dramatisk entre med sin nya frisyr. Den forna brunetten är numera megablond, och vi megaälskar det! Med hjälp från hårstylisten Chris Appleton hade hon fått längder ner till midjan och en platinablond look lagom till Grammygalan.

Donatella Versace rycker in!

Vi fortsätter lite med Dua Lipa. När hon tillsammans med artisten Megan Thee Stallion skulle presentera vinnaren för årets nykomling, Olivia Rodrigo, klev de fram på scenen i exakt likadana Versace-klänningar. Oh, no!

Annons

– Du stal min look, skojade Megan Thee Stallion samtidigt som hon ögnade Dua Lipa från topp till tå.

– Jag fick höra att detta var en look exklusiv för bara mig!, svarade Dua Lipa.

Plötsligt ser vi hur modedrottningen Donatella Versace kommer upp på scen skrikandes ”Basta, basta, basta!”. Hon trixar lite med tjejernas outfits och voilà! Nu fick Dua Lipa och Megan Thee Stallion två helt olika looks!

Homagen till Mariah Carey och Whitney Houston

Och med detta gjorde Dua Lipa och Megan Thee Stallion precis vad Mariah Carey och Whitney Houston gjorde 1998 under MTV VMA!

Doja Cat höll på att missa allt: pga bröd och kiss

Doja Cat fick en hel del hejarrop på sociala medier. ”Vi kan relatera!”, lät det då hon först sprang ut från toaletten in på scenen för att ta emot sitt pris (hon hann precis!), för att sedan fylla på magen med en liten macka.

Annons

– Jag har aldrig kissat så fort i hela mitt liv, gjorde hon klart när hon äntligen stod på scenen. Strax efter kom glädjetårarna.

”Att Doja Cat höll på att missa sitt pris bara för att hon var och kissa är så sjukt relaterbart! 1000 procent jag!”, skrev en twittrare.

Justin Biebers kavaj i ropet

En som även nämndes flertalet gånger i sociala medier-kanalerna var Justin Bieber.

När han klev fram över rada mattan tillsammans med sin hustru Hailey Bieber hade han svidat om till en kavaj, storlek för stor enligt många ute på the world wide webb.

Lady Gaga hjälper SZA

När det var dags för SZA att ta emot sitt pris tillsammans med Doja Cat för årets samarbete i låten Kiss Me More stötte hon på patrull. SZA hade (oklart varför) hjälp av kryckor för att ta sig fram under galan, vilket ställde till det med tyllklänningen upp för trappan. Parhästen Doja Cat var ännu på toaletten och kunde inte hjälpa sin artistvän upp för trappen.

Men vem är inte kvällens hjälte om inte Lady Gaga? Lady G kom till undsättning och höll i SZA:s släp!

Trevor Noahs pik till Will Smith

Årets konferencier för Grammygalan var skådespelaren tillika komikern Trevor Noah, och visst kunde han inte låta bli att anspela lite för förra veckans stora snackis! Ja, Will Smiths smäll på komikern Chris Rock – som skämtat om Will Smiths hustru Jada Pinkett.

– Vi ska dansa och sjunga. Vi ska hålla folks namn ur våra munnar, skojade Trevor Noah i sitt välkomsttal och refererade till Will Smiths ord under Oscarsgalan.

Foto: TT/Instagram

Se också: 8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylistBrand logo
Se också: 8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylist

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons