Så har karaktärerna i Girls utvecklats genom åren – stort bildextra

Så har karaktärerna i Girls utvecklats genom åren – stort bildextra

Nu har det hänt – Girls har gått i graven. Sista avsnittet har sänts och vi bugar och tackar för de här åren med ett bildspel som visar karaktärernas utveckling, från första till sista säsongen.
18 april, 2017

Vi har följt dem under fem kritiska år av deras liv. De har gått från identitetssökare i ett kaotiskt New York till att, i vissa fall, ha hittat sig själva och landat i något som liknar självacceptans.

Vi har varit med i deras ångest, på bröllop, genom hjärtsorg och följt deras karriärer. Vi har skrattat och gråtit med dem, och känt igen oss i dessa unga vuxna personers våndor och liv. Men nu är allting slut.

Sista avsnittet av Girls har sänts och nu påbörjar vår längtan och önskan efter att någon gör en Girls the Movie eller att Lena Dunham plötsligt säger ”Stopp! Jag ångrade mig, vi fortsätter.”Till dess får vi helt enkelt bara ta ett steg tillbaka och se hur karaktärerna har utvecklats genom åren. För nog har de utvecklats, var och en på sitt egna vis. I bildspelet ser du hur de såg ut i första och sista säsongen. Håll tillgodo!

Girls-karaktärerna då och nu:

Hannah Horvath. Från en arbetslös aspirerande författare som lever på sina föräldrar till en kvinna som inser att hon, och bara hon, måste ta ansvar för sitt liv.

Marnie Michaels. Hon trodde att hon hade koll på sitt liv och sin karriär och blev vansinnigt trött på alla andra som inte hade det. Men insikten att även hon har brister fick henne att, nästan, bli en ödmjuk person.

Jessa Johansson. En ikonisk rockstjärnepersona som gör vad hon vill när hon vill, helt obrydd. Men så märker hon till slut att hennes handlingar får konsekvenser.

Shoshanna Shapiro. Vi lärde känna henne som osäker och snudd på manisk, men något fundamentalt förändrades i Japan. Då gick hon från person som bad om råd, till person som ger råd.

Elijah Krantz. Från bifigur till central karaktär, skulle vi kunna få en spin-off med Elijah? Det vore välkommet.

Adam Sackler. Först hatade vi honom. Sedan älskade vi honom. Sedan hatade vi honom. Sedan förstod vi honom. Eller?

Ray Ploshansky. Ständigt bittra Ray vars flickvänner under seriens gång har efterfrågat driv och ambition. Med facit i hand har de ju haft oerhört fel.

Loreen Horvath. Från att vara gift och trött på att betala sin dotters leverne till att vara frånskild och förespråkare av marijuana-godis. Kämpa Loreen!

Tad Horvath. Från att stå djupt inne i garderoben till att skilja sig, komma ut och skaffa pojkvän och flamingo-skjorta. Det hade vi INTE trott i säsong 1!

Mer Girls från ELLE:

Girls-stjärnans drastiska förvandling – hej då Marnie!

Svenska hitlåtarna i Girls – vi har hela listan