Gina Dirawi släpper sitt debutalbum – efter tiden från rampljuset

gina dirawis debut-låtar i netflix-serien young royals.

Gina Dirawi fyller på sitt cv. Nu kliver hon tillbaka in i rampljuset och släpper två singlar, som båda figurerar i nya Netflix-serien Young royals.
”Det är en slags göra slut-låt med världen”, berättar hon i samband med låtsläppet.
01 juli, 2021
TV: Möt Nikita Uggla och Frida Argento från serien Young Royals
3:35

Efter reklamen: TV: Möt Nikita Uggla och Frida Argento från serien Young Royals

(3:35)

Slå på ljud

Gina Dirawi är en av Sveriges mest folkkära och hyllade programledare. Trots sin ringa ålder om 30 år har hon lett otaliga och stora produktioner som Idol och Melodifestivalen, men framgången kom med ett dyrt pris. I flera år har Gina Dirawi levt under hot.

För drygt fyra år sedan valdes hon till julvärd i SVT, då eskalerade hatet till en nivå som ingen kunde ha förutsett. Många av kommentarerna var främlingsfientliga, och det ledde till att Gina fick övervakningskameror i sin lägenhet för att man skulle kunna ha koll på hennes säkerhet. I slutet av 2018 släpptes dokumentären Vad hände Gina Dirawi? som handlar om just det – hennes raketkarriär och hoten som kom där med.

Gina Dirawi släpper dubbelsingel – efter tuffa tiden

Den turbulenta tiden gjorde att Gina Dirawi tog ett kliv tillbaka från rampljuset. Men förra året återvände hon till rampljuset med sin debutroman Paradiset ligger under mammas fötter. Och nu äntrar hon rampljuset ännu en gång – nu med två singlar från det kommande debutalbumet Meet me in Jannah. Att Gina Dirawi är en kvinna med många strängar på sin lyra är därmed ett faktum.

Gina Dirawis ord om nya karriärspåret

Hennes två nya låtar heter Sunday och Live and die och släpps idag den 1 juli, precis som Netflix-serien Young royals. Och Ginas låtar kommer spelas i den nya serien! Tanken är att resterande låtar på debutalbumet Meet me in Jannah kommer släppas i början av nästa år. Hon har samarbetat med bland annat Freja ”Freja the dragon” Drakenberg och Grammisnominerade Björn Yttling i arbetet med Meet me in Jannah.

– ”Sunday” handlar om att prata mot en gud som inte hör en när man går under. Den var en av de första låtarna vi gjorde, som uppstod otroligt lätt faktiskt. ”Live and die” är en slags göra slut-låt med världen, ett avsked från någon som ändå vill lämna en sista gåva till den som villig att lyssna, säger Gina Dirawi i ett pressmeddelande.

– Musiken och skrivandet har varit mitt hem så länge jag kan minnas. Därför var det viktigt att skriva alla texter till skivan själv för att kunna äga min berättelse, fortsätter hon.

Följ länken för att lyssna på Gina Dirawis låtar här.

Foto: TT/Instagram