Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Gina Dirawi om kampen mot osynliga sjukdomen

31 jan, 2020 
AvELLE -redaktionen
Gina Drawis kamp mot sjukdomen
Gina Dirawi har varit utsatt för en hatstorm under flera år och det har satt djupa spår hos henne. Nu berättar hon om den kroniska smärta hon fått i efterföljd. –Det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant, säger hon till Filter.
Annons

Gina Dirawi, 29, är en av Sveriges mest folkkära och mest hyllade programledare. Trots sin ringa ålder har hon lett otaligt många stora produktioner som Idol och Melodifestivalen, men framgången har ett pris. I flera år har nämligen Gina Dirawi levt under hot.

För fyra år sedan valdes hon till julvärd i SVT, då eskalerade haten till en nivå som ingen kunde ha förutsett. Mycket av hatet var främlingsfientligt, och Gina Dirawi fick övervakningskameror i sin lägenhet för att man skulle ha koll på hennes säkerhet. Och det tog inte stopp där, under finalen av Melodifestivalen tvingades hon ha fyra livvakter vid sin sida.

I en intervju med Filter säger programledaren att hon aldrig i detalj fick veta vad hoten handlade om, då SVT inte ville att hon skulle veta om det.

– Jag har alltid fått hot om att folk ska skjuta ner mig och så vidare. Tidigt i min karriär var det extrema muslimer, sedan övergick det till nazister och rasister. Men jag hade aldrig haft den sortens säkerhet omkring mig tidigare, så jag fattade ju att något inte stämde, säger hon till Filter, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Fått kronisk smärta

Hon berättar vidare i intervjun hur skräcken satt sina spår i henne, både psykiskt och fysiskt.

– Jag gick på helspänn i många år, kroppen var ju ständigt beredd på att bli attackerad, och jag har fått extremt ont av det. Jag fick fibromyalgi, en form av kronisk smärta – det känns som om varje led i kroppen har blåmärken, konstant. Det enda jag orkade var att göra mitt jobb, säger hon.

I intervjun berättar hon också hur hennes tro påverkades av allt med julvärdsskapet. Hon gick igenom en kris och har idag blivit mer andlig.

– Jag var jättetrött på människor. Jag började hitta hem i min roll när jag började vara mer i naturen. Där kan jag vara precis den jag är. Där känner jag det jag kallar Gud. Jag känner mig jätteburen. Särskilt i djungeln när jag är ute och reser. Där det är vilt, säger hon till Filter.

Just nu är Gina Dirawi aktuell med sin debutroman. Den 19 mars 2020 släpper hon sin första bok Paradiset ligger under mammas fötter. Under torsdagskvällen skrev hon om känslorna att boken äntligen är färdig.

”Har fantiserat om det här ögonblicket i flera år, i måndags skedde det. Min första skönlitterära roman skickades till tryck.”, skriver hon på Instagram.

Text:

Alice Göransson

Foto:

TT

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons