Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Gina Dirawi om framtiden: ”Jag skulle må bra av en trygg punkt”

04 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
Gina Dirawi
Efter att Gina Dirawi tog ett steg tillbaka från att programleda i tv har hon debuterat som både författare och artist. I början av året släpper hon sitt debutalbum. Men hennes kreativa sida är inte det enda som är i konstant rullning. Nu berättar hon om planen att flytta (igen) och att hon har svårt att veta var hon vill rota sig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Gina Dirawi har lett stora produktioner som Idol och Melodifestivalen, och under ett par år var hon en av de mest självklara ansiktena i tv – tills hon valde att ta ett steg tillbaka. Framgångarna kom med ett pris, i flera års tid har Gina Dirawi levt under hot. I dokumentären Vad hände Gina Dirawi? som släpptes 2018 får vi ta del av hennes resa.

TV: 5 saker om Gina Dirawi som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Gina Dirawi som du kanske inte visste

Gina Dirawis kreativa ådra

– Jag ville inte ens göra den där dokumentären från början, jag ville inte positionera mig som ett stackars offer. När mina föräldrar såg dokumentären blev de lite chockade. Trots att de är insatta i hur jag lever hade de inte förstått omfattningen. Varje gång jag får ett nytt jobb blir mamma ledsen och orolig. Och jag förstår varför, sa hon i en intervju med ELLE något år senare.

Annons
Gina Dirawi i Idol
Gina Dirawi i Idol.

Att Gina slutade synas i tv-sammanhang betydde dock inte att hon satte karriären på paus. Kreativiteten har fortsatt flöda och för två år sedan debuterade hon som författare med romanen Paradiset ligger under mammas fötter. Och förra året debuterade Gina också som artist. Under hösten släpptes dubbelsingeln Sunday/Live and die, som vi också hörde i den hyllade Netflix-serien Young Royals. I början av 2022 kommer även hennes debutalbum.

Nyligen såg vi Gina tillbaka i programledarrollen, när hon axlade uppdraget att leda Guldbaggegalan i januari.

Annons

Berättar om flyttplanerna: ”Mår bra av att vara i rörelse”

När Gina Dirawi nu gästar Carina Bergfeldts talkshow i SVT berättar hon att hon har svårt att hitta en plats att kalla för hem.

– Jag har dragit runt en del och jag kan fortfarande inte hitta platsen som jag kan kalla för hem. Det är någon grej, att jag inte vill rota mig, tror jag, säger hon i Carina Bergfeldt, och förklarar vidare:

Gina Dirawi i Carina bergfeldt

– För jag känner att ”det är inte här jag ska rota mig”. Men jag vet inte var jag ska rota mig någonstans.

Annons

Carina Bergfeldt undrar vad hennes plan är när hon släppt sitt album, och Gina hintar om att hon är sugen på att flytta – ännu en gång.

– Nu har jag fått för mig att jag ska sälja lägenheten igen. Jag måste liksom komma på nästa plats, var det är. Jag är en människa som, ända sedan jag var barn, vill vara i rörelse. Jag mår bra av det, säger hon.

Att rota sig utanför Sverige finns även det med i tankarna.

– Ena sekund tänker jag ”ska jag köpa ett hus i Italien, nä men ska jag bo i LA?”. Jag mår bra av att vara i rörelse, men jag skulle också må bra av att ha en trygg punkt.

Foto: TT, SVT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons