Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Gift vid första ögonkastet säsong 7 –så gick det sen för paren

08 apr, 2021 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
alla deltagare i gift vid första ögonkastet 2021
Är Lars och Elinor fortfarande gifta? Och hur gick det med tacoparet? Här är allt om hur det gick sen för paren från Gift vid första ögonkastet säsong 7.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongenBrand logo
Här är deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” - se klipp från den nya säsongen

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet har nått sitt slut, och vi får äntligen se vilka av paren som fortsätter att vara gifta – och vilka som väljer att gå skilda vägar.

Gift vid första ögonkastet säsong 7 – så gick det sen

Här har vi sammanfattat hur det gick för de olika paren, och vad som hände efter att det sista avsnittet hade sänts. Här flikar vi in en stor spoilervarning, så har du inte sett de sista avsnitten än men ändå fortsätter läsa får du helt enkelt skylla dig själv. Här kommer du nämligen få reda på ALLA detaljer:

Sofia Lindhe och Anton Pehrson

Sofia Lindhe och Anton Pehrson från Gift vid första ögonkastet
Sofia Lindhe och Anton Pehrson.

Sofia och Anton, eller tacoparet som de kallades under hela säsongen på grund av sitt gemensamma intresse för just tacos, kom varandra riktigt nära under säsongens gång. I det sista avsnittet öppnade Anton upp sig gällande sin osäkerhet och förklarade varför han tidigare under säsongen tyckt att det var så jobbigt att prata om sex.

Annons

– Där någonstans har jag en föreställning om att man måste vara sjukt bra i sängen. Jag tror att det är någon samhällspåverkan, hur det diskuteras kring det och hur det ser ut i filmer och allt det här. Man känner att ”här måste jag leverera, och gör jag inte det då kommer hon lägga benen på ryggen”, berättar Anton för programmets experter.

Enligt sexologen Kalle Norwald är detta en vanligt förekommande fråga hos båda könen, och han hyllar Anton för sitt mod att våga öppna upp sig.

– Jag blev väldigt glad och stolt att han vågade ta det steget och visa sig sårbar i den här situationen och det tror jag också är en egenskap som Sofia tycker är väldigt tilltalande.

Och det verkade som att Kalle hade rätt, för i slutänden säger både Anton och Sofia ja till att fortsätta vara gifta.

tacoparet i gift vid första ögonkastet utklädda till tacos
Hurra för tacoparet!

Är Sofia och Anton från Gift vid första ögonkastet tillsammans i dag?

I specialavsnittet som följer får man se hur paren har det i dag, alltså drygt ett halvår efter att själva säsongen spelades in. Anton och Sofia flyttade ganska snabbt ihop i hans hemstad Alingsås, då hennes studier på grund av corona skulle ske på distans. Men i februari tog de sitt pick och pack och flyttade till Sofias hemstad Stockholm.

Annons

– Och under tiden vi var i Alingsås så byggde vi en liten bil, så nu bor vi i min lilla lägenhet men så har vi den här bilen som vi planerar att resa och bo i lite i sommar, säger Sofia glatt i programmet.

en vit skåpbil
Anton och Sofias fina, vita skåpbil.

Skåpbilen har de inrett så att de ska kunna tillbringa sin tid där när de är ute och reser. De har till och med startat en Instagramsida för bilen där man kan följa deras och bilens resa:

anton och sofia visar upp bilens instagramkonto regnbagsreggad
På Instagramkontot @regnbagsreggad kan man följa parets resa med bilen.

Både Anton och Sofia hyllar experterna för vad de kallar för den perfekta matchningen, och Anton menar att deras relation bara har vuxit sig starkare och starkare.

Annons

– Det kändes så jäkla rätt från början, det var så enkelt och det kändes så bra. Sedan så har det bara växt och vi har fortsatt att leva tillsammans, säger han och får medhåll från Sofia:

– Vi hittade varandra tidigt, vi hade väldigt roligt, vi hade samma inställning, samma ingångssyn på det här experimentet och sedan byggde vi vidare på det till en djupare relation, säger hon.

Parets enda bråk under säsongen kom att ske på midsommarafton. När Anton och hans kompisar sjöng med i en låt av Björn Rosenström påpekade Sofia att texten var grovt sexistisk och inget som borde varken lyssnas på eller sjungas med i. En vild diskussion utbröt och det hela slutade med att Sofia och hennes väninna lämnade festen. Dagen efter bad Anton om ursäkt, något Sofia nu i efterhand berättar var helt avgörande för att deras relation skulle fortsätta.

– En avgörande grej var just vid midsommar och diskussionerna som följde efter, att du ändå på ett så ödmjukt sätt kunde tänka om. Och att vi kunde kommunicera om det så bra. Det tycker jag är stort, säger hon.

Annons

Deras framtidsplaner handlar om att resa runt i bilen de byggt tillsammans och att så småningom skaffa barn ihop.

Anton och Sofia om näthatet efter programmet

Den här säsongen möttes deltagarna av enorma mängder näthat, något som fick både gamla deltagare och experter att ryta ifrån. Anton och Sofia säger att de var väl medvetna om att programmet engagerar tittarna, men att de inte var beredda på den mängden hat de fick på sociala medier.

– Det är inte askul att få höra att man är jordens tråkigaste par eller att man blir uppfattad så, och så är det 150 kommentarer som instämmer. Och där sitter vi och vill egentligen bara dela med oss av något som vi tycker är jättefint, säger Sofia och fortsätter:

– Och jag tycker inte att vi är astråkiga!

Susanna Lundberg och Johan Skantz

Susanna Lundberg och Johan Skantz i Gift vid första ögonkastet
Susanna och Johan under maskeraden i Gift vid första ögonkastet.

I det sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet går Johan och Susanna skilda vägar. Han vill egentligen fortsätta, men hon säger nej.

Annons

– Den här kemin som jag behöver ha, den har inte vi från min sida. Det lilla extra saknades, säger Susanna när de båda sitter framför experterna och ska göra sitt val.

I programmet som visar hur deltagarna lever idag så hälsar Susanna på Sofia och Anton i deras skåpbil. Med sig har hon en man, och när Sofia frågar vem det är berättar Susanna att det är hennes pojkvän Simon.

– Vi träffades efter sommaren, så vi har hängt ihop ett halvår ungefär och det känns superbra. Jätte-jättebra känns det verkligen. Det känns verkligen rätt, säger Susanna.

susanna lundberg med sin pojkvän Simon i gift vid första ögonkastet.
I programmet får tittarna en liten glimt av Susannas nya pojkvän Simon.

När hon får frågan vad som har fungerat den här gången som inte funkade med Johan säger Susanna att det helt enkelt inte var en bra matchning.

Annons

– Det var så mycket som inte stämde. I botten är det ju det att våra värderingar skilde sig väldigt mycket och det genomsyrade hela våran relation.

Många av tittarna har påpekat att Susanna ofta kritiserade Johan, någon hon säger att hon i efterhand önskar att hon kunde fått ogjort.

– Men i den pressade och stressade situationen så var det mitt sätt att hantera det tyvärr.

Hon och Johan har sms:at lite men i övrigt inte haft så mycket kontakt.

– Jag önskar att han får träffa någon och att han får ha det bra. Det är han värd.

På frågan om hon ångrar sin medverkan svarar hon bestämt:

– Jag önskar att jag hade kunnat göra det ogjort. Jag önskar att jag inte hade varit med, ja.

Johan om varför relationen med Susanna inte höll

I specialavsnittet där man får se vad deltagarna gör i dag är det Sofia och Anton som reser runt i sin skåpbil för att träffa de andra deltagarna. När de träffar Johan berättar han att han inte riktigt har samma syn på varför det inte höll med Susanna.

Annons

– Jag fick känslan av att hon inte riktigt hittade attraktionen hos mig som hon hade förväntat sig, säger han till Anton och Sofia.

När Sofia frågar om det kan ha varit så att de hade för olika värderingar svarar Johan att så inte var fallet.

– Men det har vi inte, inte som jag ser det i alla fall. Jag tycker vi har lika värderingar och tankesätt om mycket.

Johan menar att det kanske istället var kommunikationen som brast och det absolut inte handlar om hans syn på feminism och jämställdhet. Han menar att han och Susanna tycker lika i den frågan, men att det kanske inte framgick.

Johan är fortfarande singel, men berättar att han fått en mängd meddelande från tjejer under säsongens gång som han snart ska sätta sig och gå igenom. Kanske kan han hitta kärleken snart igen.

Elinor Sundfeldt och Lars Ekström

Elinor Sundfeldt och Lars Ekström i gift vid första ögonkastet
Elinor Sundfeldt och Lars Ekström.

Efter en stormig relation kantad av bråk och känslor så väljer Lars och Elinor till sist att säga ja till att fortsätta relationen. Lars läser upp ett brev där han har skrivit ner sina känslor för Elinor och de berättar att de ser fram emot att lära känna varandra och börja dejta på riktigt, utan kameror.

Annons

Är Lars och Elinor från Gift vid första ögonkastet tillsammans i dag?

Det hela gick dock inte som planerat och när tacoparet hälsar på Elinor är hon på väg att bli sambo – med Wille som hon träffat på Tinder.

elinor sundfeldt med sin nya pojkvän Wille
Elinor och Wille är mitt uppe i flytten.

Elinor berättar att känslorna för Lars helt enkelt dog ut.

– Vi tog en liten paus från varandra för jag hade fortfarande semester och då åkte jag iväg och kände att jag hade lite distans till den här situationen och det var inga känslor som växte fram under den tiden vi var isär. Då kände jag ”det här kommer inte hålla”.

Elinor menar att huvudproblemet var att de inte såg på relationen på samma sätt. När Anton och Sofia träffar Lars håller han med om att de var för olika och att det inte klickade riktigt mellan dem. Dock ångrar han inte sin medverkan i programmet.

– Jag har lärt mig mer om vad jag söker i livet och att jag ska bli en mer sann person mot mig själv och kanske vara lite mer allvarsam, säger Lars.

Foto: SVT, TT

Annons