Gift vid första ögonkastet avsnitt 3

Gift vid första ögonkastet

Helle Schunnesson har tittat på tredje avsnittet av Gift vid första ögonkastet och analyserar veckans händelser. Kommer Johan bli konstfacksfeminist och har Anton någonsin varit ihop med någon innan...?
05 mars, 2021

I gårdagens avsnitt av GVFÖ la sig bakfyllan som en tät dimma över deltagarna. Efter bröllopets stora urladdning var det som att paren vaknade med varandra och ba “Vem fan är du och varför ska du flytta in hos mig”?

Susanna och Johan gift vid första ögonkastet

"Åh nej, jag som vill ha bananpannkakor och golden milk"

We’ve all been there tbh, man går hem med någon som absolut känns som ens livs kärlek 6 tequila in och sen vaknar man i en säng utan ben och typ ramlar över en skateboard medan man försöker lokalisera sina spanx. Fast deltagarna kan inte ta en uber hem, facetimea sin bästis och glömma att detta någonsin hänt. STACKARS. Okej nu ska jag sluta projicera mina egna misslyckanden på våra kära newlyweds och avhandla veckans avsnitt, vi kör ett par åt gången!

I dagens avsnitt avhandlas storstadsfenomenen rulltrappor, duvor och veganism.

ANTON OCH SOFIA (TACOPARET)

Nu när jag återhämtat mig från den absolut stelaste bröllopsmiddag jag bevittnat i mitt liv kan jag inte låta bli att tänka att detta är paret som verkar mest kompatibla? Hur mycket mer gemensamt än favoriträtt behöver man EGENTLIGEN.

Sofia och Anton gift vid första ögonkastet

Hitta någon som tittar på dig som Sofia tittar på Anton medan hon sniffar tacokrydda.

Anton lägger ut hintar om att han aldrig varit ihop med någon tidigare, han har till exempel aldrig visat sig för någon i mjukisbyxor förut? Helt för detta i sak, får ångest av killar i mjukis, dom ska jeans (eller kostym), men visst börjar man fundera på hur klokt det är att ge sig in i sin första relation någonsin genom att GIFTA SIG I TV.

Anton Gift vid första ögonkastet

Väldigt välklädd eller väldigt singel?

Jag tycker tyvärr redan man kan ana Antons besvikelse över att vara ihop är mer än romantiska silversmycken och idylliskt villa-liv, till exempel studier och presskaffe.

Ett genomgående problem i det här programmet är ju att deltagarna väldigt gärna vill vara ihop med någon, men inte lika mycket vara ihop med någon, om ni förstår vad jag menar. Och gud vad gärna Anton vill vara ihop med någon. Klart man kan relatera, men jag hoppas han förstår att Sofia, och alla andra han kommer träffa, är egna personer med tankar, känslor, åsikter och viljor, och inte bara skyltdockor man kan sätta i soffan under fredagsmyset för att aldrig känna sig ensam.

Anton gift vid första ögonkastet

Anton åker till Stockholm och möter en vegan.

Den stora behållningen denna veckan är ändå att se Antons möte med Stockholm. I dagens avsnitt avhandlas storstadsfenomenen rulltrappor, duvor och veganism. Vill ge pris till inslagsproducenten som arrangerade mötet med den demonstrerande veganen. GENI.

Anton Gift vid första ögonkastet

Det ville han.

Det som får mig att tro på detta paret är att Sofia säger att hon inte stör sig alls på Anton, inte ens när han vill köpa Sverige-sourvenirer i Gamla Stan!!! This must be true love.

LARS OCH ELINOR (den JOGGANDE VÅRDPERSONALen)

Lars och Elinor är som det där paret i ens bekantskapskrets som man inte orkar umgås med för att de alltid tittar på varandra med tindrande ögon och börjar hångla vid opassande tillfällen. Vi fattar, ni är kära, men måste ni vara det på den här middagen?

Lars och Elinor gift vid första ögonkastet

Det dröjer dock inte länge innan man börjar ana ugglor i den nyförälskade mossen. Lasse är ju väldigt fixig och generös (och tät?) så Elinor översköljs med vardagspresenter, lyxiga middagar och besök på stadens finaste parfymeria.

Jag fattar att han är läkare för ÖGON, men han måste väl ändå haft lite träning i att möta livets slutskede?!

SÅ extravagant och härligt, men när hon sen kommer hem efter en tuff dag på jobbet och behöver någon som kan möta henne i de jobbiga tankarna om livet och döden tar det plötsligt stopp. Jag fattar att han är läkare för ÖGON, men han måste väl ändå haft lite träning i att möta livets slutskede?!

Lars Gift vid första ögonkastet

Obekväm med att någon visar känslor? Dra ett skämt!

Detta tycker jag är ett återkommande problem i GVFÖ, folk (män) som tycker sig vara sååå redo att gifta sig och settle down och hitta sitt livs kärlek, men som inte fattar att det också innebär att de måste öppna upp sig och våga möta en annan person?!

Alltså att jogga ihop och vika origami är ju toppen, men at some point måste man också fördjupa förhållandet genom att visa sig själv och kunna prata om sina hopes and dreams, rädslor och svagheter.

Lars gift vid första ögonkastet

Skratt.

Efter 6 dagar säger Lasse att han känner Elinor 31 av 100. TILLÅT MIG ATT SKRATTA. Hon har antagligen inte ens haft PMS inför honom än?

Det ska bli så spännande att se hur detta utvecklas, jag hoppas att han fattar hur man lär känna någon, och vågar stanna i det där obekväma och sårbara med Elinor.

Susanna och Johan (“LANTISARNA”)

Det är så roligt att det här paret är ihop matchade pga “båda gillar landet”, well han ÄR väl bara från landet? Och hon är en så lite hippie-socionom som drömmer om att vara självförsörjande. Osäker på att det är samma sak som driver dem?

Han kanske får ett feministiskt uppvaknande nu och börjar citera Lady Dahmer?

Veckans snackis är ju oavsett deras feministbråk. Johan skämtar, ganska oskyldigt, om att det är Susanna som kommer sköta städningen, och det går INTE hem.

Susanna Gift vid första ögonkastet

Narrator: Det hade hon.

Redan morgonen efter bröllopet tycker jag det känns som att Susanna är lite så “Vad fan har jag gjort”. Kicken har lagt sig och nu vaknar hon med något rando hon inte känner eller har något gemensamt med som ska flytta in i hennes mysiga tjejstuga. När det dessutom visar sig att nä, han är inte woke, och nä, han vet inget om genus så ser man paniken komma krypande hos henne.

Plötsligt känns “båda gillar landet” som en ganska ytlig grej att bygga hela sitt äktenskap på.

Jag är så tveksam till att de här två personerna kommer hitta varandra. Vad kul för henne att få i uppgift att lära upp honom i feminism 1A..? Han verkar komma från en miljö där den analysen är helt icke-existerande, ska han då förändra hela sin personlighet och börja ha stickade vulvor från Konstfack i fönstret?

VAD VET JAG, han kanske får ett feministiskt uppvaknande nu och börjar citera Lady Dahmer, men visst känns det som det hade varit lättare för Susanna att klicka med en kille som delar hennes värderingar?

Gift vid första ögonkastet feminist

Susanna och hennes "extrema åsikter".

Experterna är också för roliga, som tycker detta är lite så politiska småvärderingar som skiljer sig åt, men inte något alltför stort eller viktigt. Jag skulle mer säga att det handlar om grundinställning till livet? Plötsligt känns “båda gillar landet” som en ganska ytlig grej att bygga hela sitt äktenskap på.

Nästa vecka hoppas jag på fler skämt om att Johan är lång, för finns det något skojigare än män som har det som hela sin identitet, att Lars köper sånna löparskor med tår till Elinor och en lång sekvens där Anton försöker hitta ut från Hötorgets tunnelbana!

Foto: Ulrika Malm /SVT

ELLE testar clubhouse: ”För den som gillar skvaller är detta himmelriket”

Nej, den nya appen handlar inte alls bara om tech!

ELLES populärkulturredaktör väljer: 10 tv-serier vi ser fram emot våren 2021

Svenskt drama i massor!

Helle Schunnesson: "När det gäller kärlek har jag en enkel filosofi"

Helle Schunnesson om tanken som inte får tänkas: Jag vill göra slut.