Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Ghost med Justin Bieber – det handlar den om egentligen

26 mar, 2021 
AvMoa Alfredsson
Handlar Justin Biebers låt Ghost verkligen om Selena Gomez?
Justin Biebers låt Ghost har fått fans att tro att stjärnan sjunger om sitt kända ex. Men Justin verkar ha en annan tanke med låten. Detta handlar Ghost egentligen om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Pop #3: Sexologen rasar & Shania tar över TikTokBrand logo
ELLE Pop #3: Sexologen rasar & Shania tar över TikTok

I mitten av mars 2021 släppte prinsen av pop Justin Bieber sitt sjätte album under titeln Justice. Flera av låtarna från albumet som Deserve You och Holy bekräftar att artisten är lyckligt gift med modellen Hailey Bieber. Men när fansen lyssnat på låten Ghost var det flera som trodde att den handlade om Justins kända ex Selena Gomez. Selena har nämligen också sjungit om spöken – 2014 släppte artisten en låt som heter Ghost Of You, något som fick Jelena fansen att tro att Justin refererar till sitt ex.

Handlar Ghost om Selena Gomez?

Efter att Justins album släppts har flera fans tagit sina känslor till Twitter för att visa hur övertygade de är över att Ghost handlar om ett förlorat ex – mer specifikt Biebers kända exflickvän Selena. Och det skulle i så fall inte vara första gången som ex-paret skrivit låtar om varandra. Selena släppte senast 2020 hiten Lose you to love me som handlar om hennes komplexa känslor kring relationen med Justin.

Annons

Flera fans är övertygade om att Ghost handlar om Selena – ett fan skrev på Twitter att Ghost skriker Selena Gomez.

Handlar om något annat

Men låten kan också tolkas på ett annat sätt – vid en närmare titt på texten verkar det som att låten handlar om att sörja någon som gått bort snarare än en sprucken relation. I refrängen sjunger Justin bland annat:

If I can't be close to you/I'll settle for the ghost of you/I miss you more than life/And if you can't be next to me/Your memory is ecstasy.

Och Justin har själv pratat om att låten är skriven utifrån ett år kantat av mycket död – närmare bestämt coronapandemin. I en intervju med brittiska Vogue berättade stjärnan om bakgrunden till låten:

– Den handlar om att förlora någon man älskar. Och jag vet att många har gjort det, detta har varit ett tufft år där vi har förlorat nära och kära och relationer. Vi kan inte ses på samma sätt längre. Och det betyder att vi bara har minnena kvar. Jag hoppas att detta fyller ditt hjärta med glädje eller tröst på något sätt.

Spana in lyrik-videon till låten – vad tror du att den handlar om?

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons