Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Game of Thrones säsong 8 avsnitt 2 – recap

22 apr, 2019 
AvMoa Alfredsson
Game of thrones avsnitt 2 säsong 8, recap
En gång är ingen gång. Två gånger är tradition. ELLEs Moa Alfredsson fortsätter att recapa Game Of Thrones sista säsong. Det har blivit dags att diskutera det andra avsnittet av säsong 8: The things we do for love.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler-varning: Denna artikel innehåller spoilers från veckans Game of Thrones-avsnitt!

6 saker från avsnitt 2 (The Things We Do For Love) som vi bara måste prata om:

1. Det stora kärleksavsnittet

Avsnittets titel och Brans (Isaac Hempstead-Wright) genialiska one-liner (1-0 till Bran) på Jaimes (Nikolaj Coster-Waldau) ”rättegång” är en bra sammanfattning på sista säsongens andra avsnitt. The Things We Do For Love skulle kunna beskrivas som en enda stor förberedelse inför den strid mot The White Walkers som vi kan vänta oss i nästa avsnitt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Och när döden står inför dörren väljer karaktärerna kärleken. Missandei och Grey Worm. Arya och the Hound. Arya och Gendry (!!!). Sam och Gilly. Sansa och Theon. Och kanske bäst av allt: Jaime och Brienne.

2. Förlåtelse

Ett annat övergripande tema i dagens avsnitt måste ändå vara förlåtelse. Att säga att Bran förlåter Jaime för att han förlamade honom är kanske att ta i. Men Bran bryr sig i alla fall inte. Tvärtom har det gjort honom till den han är: Den treögda korpen. Ett annat kanske ännu större förlåtande-ögonblick är när Sansa (Sophie Turner) omfamnar Theon (Alfie Allen).

Annons

3. The Night Kings agenda avslöjad, typ

Har vi nu fått reda på The Night Kings mål med allt? Att skapa en evig natt? Enligt Bran själv är The Night King så intresserad av honom eftersom Bran (som den treögda korpen) kan ta del av minnen från förr. Genom att döda Bran kan The Night King radera mänskligheten från historien. Betyder detta alltså att den populära GoT-teorin om att Bran på något sätt skulle vara The Night King inte stämmer? Eller finns det någon annan relation mellan Bran och The Night King som vi ännu inte vet?

4. The Kingkiller

Jaime måste vara den karaktär som utvecklats mest under seriens gång. I säsong ett presenteras han som ärkesvinet som väljer att (försöka) döda ett barn för att dölja sin systerliga incestrelation. Men under dom åtta säsonger vi har fått följa honom har vi förstått att hans moraliska kompass inte är helt bortom räddning. Som när han räddar Brienne (Gwendoline Christie) från våldtäkt. Eller från björnen (Kanske seriens bästa stund?) Det är nästan som att Jaime själv har glömt av hur hemsk han var i början av serien. Därför är det extra tillfredsställande när han i dagens avsnitt tvingas konfronteras med sina tidigare mycket tveksamma val.

Annons

5. Riddare Brienne of Tarth

Ett av avsnittets kanske finaste och mest känslosamma ögonblick är när Jaime dubbar Brienne till riddare. Ett annat fint Brienne-ögonblick fick vi i början av avsnittet när hon går i god för Jaime. Var det förövrigt någon som märkte att när Jaime under sin rättegång berättar om varför han valt att komma till Winterfell upprepar det som Brienne sa till honom i slutet av säsong 7? This goes beyond houses, honors and oaths. Många bra Braime-stunder från dagens avsnitt!

6. ”My real name is Aegon Targaryen”

Som vi har väntat. Efter dagens avsnitt vet alltså både Jon (Kit Harington) och Daenerys (Emilia Clarke) om hur deras släktskap ligger till, även om Dany är något tveksam. Även om de inte hinner ha en speciellt lång diskussion om det hela, eftersom The White Walkers nu har kommit till Winterfell, är Daenerys inte nöjd över att Jon nu har blodsrätt till tronen. Man hade kunnat tänka sig att hon skulle blivit glad över att inte vara ensam Targaryen eller blivit ledsen över att hon haft ihop det med sin brorson. Men icke. Istället handlar det bara om järntronen. Alltid denna ständiga järntron.

Annons

Frågor vi har efter att ha sett dagens avsnitt:

Kommer det någonsin bli Jaime och Brienne?

Hoppas i så fall att Tormund (Kristofer Hivju) kan söka tröst hos sin mamma-jätte.

Vilka kommer överleva avsnitt 3?

Vi är två av sex avsnitt in i sista säsongen och ingen betydande karaktärer har fått sätta livet till. Och det känns oroväckande. Betyder detta att striden i nästa avsnitt kommer ta många av våra favoriter? Och det ligger i luften. Vissa av scenerna från dagens avsnitt är bara för bra. För lyckliga. Missandei och Grey Worm planerar framtiden. Brienne bli äntligen riddare. Something bad is bound to happen…

Mer Game of Thrones på ELLE:

7 saker från premiäravsnittet av Game of Thrones vi måste prata om

Twitters roligaste reaktioner på premiären av Game of Thrones

Annons