Gadot vägrar Wonder Woman 2 – om inte Brett Ratner får sparken

Det blir ingen Wonder Woman 2 om inte Brett Ratner får sparken.

Hon hyllades världen över för huvudrollen i Wonder Woman som hade biopremiär tidigare i år, men nu vägrar Gal Gadot göra uppföljaren – om inte övergreppsanklagade producenten får sparken.
13 november, 2017

Sex kvinnor, däribland Olivia Munn, Natasha Henstridge och Ellen Page, har anklagat filmproducenten Brett Ratner för sexuella övergrepp, något som har framkommit genom kampanjen #metoo.

Brett Ratner producerade Wonder Woman tillsammans med Warner Bros.

Brett Ratner producerade Wonder Woman tillsammans med Warner Bros. Foto: IBL

Brett Ratner har bland annat regisserat X-men och hans produktionsbolag, RatPac Dune Entertainment, hjälpte till att producera Wonder Woman tillsammans med Warner Bros. Men nu ska alltså Gal Gadot ha ställt ett ultimatum till Warner Bros: Om de inte köper ut honom vägrar hon medverka i Wonder Woman 2.

En källa med insyn i Warner Bros antyder i en intervju med PageSix att Gadot kommer att stå vid sitt ord.

– Hon är tuff och står fast vid sina principer. Hon vet också att Warner Bros måste ta hennes parti i den här frågan. De kan inte ha en film som bottnar i kvinnors auktoritet som medfinansieras av en man som står anklagad för övergrepp mot kvinnor.

I början av metoo-kampanjen skrev Gal Gadot ett meddelande på Instagram där hon ställde sig bakom alla kvinnors berättelser.

Warner Bros säger i ett uttalande att de ska se över relationen med Ratners produktionsbolag, men hur de kommer att agera återstår att se.

Efter övergreppsanklagelserna har dessutom Playboy enterprises valt att stoppa filmen om Hugh Hefner som Ratner har varit involverad i.

”Vi är djupt bekymrade över att ta del av anklagelserna mot Brett Ratner. Vi finner denna typ av beteende helt oacceptabelt. Vi lägger våra projekt med RatPac Entertainment på is tills vi kan granska situationen ytterligare”, skriver en talesperson för Playboy till the Wrap.

Källa: ELLE.com

Läs mer:

Studie visar att Wonder Woman ger tjejer bättre självförtroende 

Nu sätter Hollywood upp nya riktlinjer för att bekämpa sexuella trakasserier 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: