Frida Gustavsson gör feministisk smyckeskollektion

På internationella kvinnodagen, 8 mars, lanserar designerduon Andeliusgribbe en kollektion signerad stilikonen, supermodellen och feministen Frida Gustavsson.
02 mars, 2017

Samarbetet mellan Frida och Andeliusgribbe sker till förmån för organisationen Voice 4 Girls som stöttar indiska flickor på vägen till en ljusare framtid.

Kollektionen bygger både konceptuellt och estetiskt på bokstaven F som i detta sammanhang står för Feminism, Future, Freedom, Fuck, Fun, Fight, Forever – och, givetvis, Frida.

– Det är lätt att bli förtrollad av Fridas skönhet och framgång, men det som verkligen fick oss att tro på det här samarbetet var hennes personlighet: hennes skarpa tanke, vänliga själ och hennes ifrågasättande av rådande skönhetsideal och engagemang i jämställdhetsfrågor och sociala orättvisor, säger Karin Andelius och Linda Gribbe, designerduon bakom Andeliusgribbe i ett pressmeddelande.

Frida Gustavsson tar vid:

– Karin och Linda står för många värderingar som jag tycker är viktiga och vågar samtidigt värdera enkelhet och skönhet – något som lätt kan avfärdas som lättsinnigt och oviktigt när en pratar feminism.

Kollektionen består av ett halsband, ett armband och ett par örhängen, alla i kirurgiskt stål förgyllt med 24 karats guld och med kedjor i sterlingsilver.

– Smyckena har både en form som står stark i sig själv och bär samtidigt en djupare symbolik för den som vill det, säger Frida Gustavsson.

För varje sålt smycke går 40 procent av försäljningspriset till organisationen Voice 4 Girls som jobbar för att stärka och utbilda unga flickor i Indien.

Smyckena släpps till försäljning den 8 mars.

Foto Andeliusgribbe