Lindsay Lohan och Jamie Lee Curtis återförenas i Freaky Friday 2

18 sep, 2023 
AvLinda Strömbäck
Freaky Friday
Disney+ bekräftar en ikoniska filmen Freaky Friday får en uppföljare. Här är allt vi vet om Freaky Friday 2!
Annons
Lindsay Lohans stilresa
Lindsay Lohans stilresa

2003 fick vi se Lindsay Lohan spela den rockiga och rebelliska tonårsdottern Anna som en morgon vaknar i sin mammas kropp. Till mammans förvåning, som spelas av Jamie Lee Curtis, vaknar även hon upp som sin dotter. Filmen har uppnått ikonstatus för sina skådespelarinsatser och sitt humoristiska manus. Tjugo år efter Freaky Fridays premiär, kommer nu även uppgifter om att Jamie Lee Curtis och Lindsay Lohan återförenas som mor och dotter i en uppföljare. Här är allt vi vet om nya filmen!

Allt om Freaky Friday 2

I maj bekräftade Disney+ att Freaky Friday för en uppföljare med Lindsay Lohan och Jamie Lee Curtis i spetsen. Beskedet kom efter att fansen lyft frågan om en Freaky Friday 2 någonsin skulle bli aktuell, under en av Jamie Lees pressturnéer.

Annons

– När jag åkte världen runt med Halloween Ends, frågade folk om det skulle kunna bli en uppföljare till Freaky Friday, och det väckte något i mig, berättade Jamie Lee Curtis för New York Times.

– När jag kom tillbaka ringde jag mina vänner på Disney och sa: ”Det känns som att det borde göras en till film här”.

Även Lindsay Lohan instämde senare att de lämnat frågan i händerna på Disney.

– Vi vill bara göra det här om det blir något som folk skulle fullkomligt avguda, sa Lindsey.

Lindsay Lohan och Jamie Lee Curtis i Freaky Friday 2003.
Lindsay Lohan och Jamie Lee Curtis i Freaky Friday 2003.Rights Managed

Vad kommer Freaky Friday 2 handla om?

Redan i oktober förra året förklarade Jamie Lee Curtis hur hon skulle vilja att en uppföljare till Freaky Friday såg ut ut.

Annons

– Låt mig får vara mormor, en gammal mormor som byter identitet, så Lindsay får vara en sexig mormor som fortfarande är lycklig med Mark Harmon, på alla sätt man kan vara lycklig med Mark Harmon, sa Jamie Lee Curtis till The View.

– Jag skulle så gärna vilja se Lindsay vara en riktigt het mormor, och jag skulle vilja testa hur det är att ta hand om småbarn idag. Idag hade jag velat vara en helikopterförälder, förklarade hon.

Det ryktas även om att Annas band Pink slip kommer tillbaka i uppföljaren. Men när Freaky Friday 2 har premiär återstår att se.

Källa: US Weekly

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar