Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Fortsätter Marianne och Connell vara ihop? Sally Rooney avslöjar

19 maj, 2020 
AvNina Nyström
Marianne och Connell
Finns den någon som inte vill ha mer av Normala människor? Och som vill veta exakt vad som händer efter sista avsnittet? Då kommer du blir glad att få höra att författaren Sally Rooney faktiskt har skrivit en historia som följer paret som 23-åringar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du klickat dig in på den här artikeln antar vi att du, precis som vi, förälskat dig i den både sköra och starka kärlekshistorien om Marianne och Connell. Och i bingetittandets tider har de flesta redan hunnit plöja igenom alla avsnitt – och undrar nu: Vad händer egentligen efter sista avsnittet?

För även om serien på kort tid både blivit en supersuccé och slutet är som upplagt för en andra säsong, har man klargjort att det i dagsläget inte finns några sådana planer från BBC och Hulus håll. Framför allt på grund av att boken som historien baseras på inte har fått någon uppföljare, så det finns ingen skriven fortsättning att luta sig mot. 

Men – Sally Rooney har faktiskt redan skrivit om Marianne och Connells kärlekshistoria som 23-åringar.

Är Marianne och Connell ihop eller inte?

För faktum är att boken Normal People, som skrevs 2018, är baserad på novellen At The Clinic, som publicerades 2016 i  The White Review. Den är alltså skriven före Normala människor kom till. Att en bok börjar som en kortare historia i novellform, där författaren inser att ”det här vill jag berätta mer om” är inte helt ovanligt.

Annons

I novellen At The Clinic får man följa med paret när Marianne ska dra ut sin visdomstand. Marianne och Connell är fortfarande väldigt kära, har passionerat sex och djupa diskussioner. Men tyvärr har de fortfarande inte landat i ett tryggt och harmoniskt förhållande och har av och till relationer med andra. Connell utan känslor – och Marianne med sadomasochistiska inslag. Inget har direkt förändras alltså. 

Här kan du läsa hela At The Clinic.

Kan det ändå bli en andra säsong av Normala människor?

Något som ger hopp är ju att Rooney är en av de exekutiva producenterna till serien och var med och skrev sex av avsnitten. Dessutom är både Daisy Edgar-Jones (som spelar Marianne) och Paul Mescal (som spelar Connell) positiva till att delta i en fortsättning, enligt sajten Digital Spy.

Regissören Lenny Abrahamson avslöjar dessutom att han drömmer om att se mer av vårt favoritpar.

– Jag har en fantasi om att göra en slags 10-års, du vet, se var de befinner sig efter 10 år, något sånt. Det skulle vara fint.

Det håller vi tummarna för, och hoppas i så fall att Marianne och Connell kommit längre än i At The Clinic. Så länge kan vi trösta oss med att även Sally Rooneys bok Conversation with Friends blir tv-serie.

Källa: Vogue, Digital Spy

Foto: BBC, Hulu

 

LÄS MER:

4 anledningar att se Normala människor på SVT

Normala människor: 5 roliga detaljer i nya succéserien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons