Första trailern till den nya Aladdin-filmen är äntligen här

Arabiska natt och arabiska dag! Barndomsfavoriten Aladdin är tillbaka på vita duken, men Disneys nyinspelning har inte varit fri från kontroverser.
12 oktober, 2018

Disneys klassiker Aladdin blev snabbt en storfavorit när den släpptes 1992. Den animerade rullen baseras på sagan om Aladdin i Tusen och en natt – och nu har den blivit spelfilm.

Nyinspelningen har premiär den 24 maj nästa år, så det är ett bra tag kvar tills vi får se den. Men i veckan kom den allra första trailern till filmen och än så länge ser det riktigt bra ut. Framför allt ser Aladdin riktigt bra ut. För visst fantiserade du också om hur den arabiske prinsen skulle se ut i verkligheten? Här har ni honom!

Skådespelaren som fått axla jätterollen heter Mena Massoud, en egyptisk/kanadensisk skådespelare som du kanske känner igen från produktioner som Masters in Crime och Jack Ryan.

Dock har castingen till filmen inte varit helt problemfri. När Disney valde den brittiska skådespelerskan Naomi Scott att spela Jasmine dröjde det inte länge innan kritiken haglade. Det gällde också rollsättningen av Anden, som till slut gick till Will Smith.

– Du är ju knäpp om du hävdar att det är omöjligt att hitta unga skådespelare från Sydostasien eller Mellanöstern som också kan sjunga och dansa, sa regissören Lexi Alexander tidigare i år i en intervju med BBC och fortsatte:

– Bollywood har byggt en hel industri på sådana talanger och i Mellanöstern är skådespelarna minst lika talangfulla.

Tyvärr är det här inte första gången som Disney kritiseras för sina kontroversiella rollsättningar och dessvärre är det heller inte något nytt fenomen inom filmindustrin.

På nätet har den nya trailern i alla fall tagits emot fint av fansen, så nu hoppas vi verkligen att filmen är värd att se!

Se trailern till nya Aladdin:

Läs mer:

Så skulle Disneykaraktärerna rösta i riksdagsvalen 2018

Se trailern till Disney-filmen Nötknäpparen – med Keira Knightley som fe

Tre Disney-klassiker blir otecknade – här är den senaste i raden

Foto: Disney//Youtube