Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Första backstage-bilderna från Harry Potter-återföreningen

09 dec, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
harry potter återförening
För tjugo år sedan släpptes den första filmen om eleverna på trollkarlsskolan Hogwarts. För att fira det ska Harry Potter och hans vänner nu återförenas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här gör barnen från Harry Potter-filmernaBrand logo
Det här gör barnen från Harry Potter-filmerna

”Inbjudan som du har väntat på är här” förkunnas det i trailern till Harry Potter 20th Anniversary – Return to Hogwarts.

Daniel Radcliffe (som spelade Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) och Emma Watson (Hermione Granger) ska tillsammans med en rad andra HP-skådisar slå sig ned i Gryffindors elevhem för att titta tillbaka på åren som gått.

Nu har de första bilderna från återföreningen släppts.

Skådespelare och skapare samlas

Den 14 november 2001 kom den första av åtta filmer i Harry Potter-serien, Harry Potter och vishetens sten. För första gången samlas nu skapare och skådespelare bakom alla filmer i en återförening som firar 20-årsjubileumet av franchisen.

Annons

”Det tillbakablickande specialavsnittet kommer att berätta en förtrollande bakom kulisserna-historia genom splitternya djupintervjuer och skådespelarsnack. Fans bjuds in till en magisk förstahandsresa genom en av tidernas mest älskade filmserier”, stod det i pressmeddelandet som släpptes förra månaden.

klipp ur återföreningen
Matthew Lewis har fått post fråg Hogwarts i trailern till återföreningen.

I trailern som släpptes i dagarna syns en rad välkända ansikten. Matthew Lewis, skådespelaren bakom älskade karaktären Neville Longbottom, öppnar bland flera andra ett brev som välkomnar dem tillbaka till Hogwarts.

Annons
klipp ur återföreningen
The Daily Prophet skriver om Harry Potter-återföreningen.

I ett klipp läser någon tidningen The Daily Prophet vars första sida pryds av en stor rubrik, ”Hogwarts välkomnar tillbaka tidigare studenter”. Skådespelare syns även hoppa på Hogwarts Express, tåget som tar dem direkt till skolan.

Författaren J.K. Rowling medverkar inte

I den första bilden som släppts från återföreningen sitter Rupert Grint, Emma Watson och Daniel Radcliffe i varsin fåtölj i Gryffindors elevhem.

klipp ur återföreningen
Rupert Grint, Emma Watson och Daniel Radcliffe har satt sig i en välkänd miljö.

Annons

Den kontroversielle Harry Potter-författaren J.K. Rowling lyser med sin frånvaro i återföreningen. Sommaren 2020 postade hon en rad transfobiska meddelanden på Twitter som flera av filmernas huvudrollsinnehavare gick ut och fördömde. Enligt uppgifter till amerikanska kändissajten People kommer istället arkivbilder på författaren att klippas in i specialavsnittet.

Bland de bekräftade medverkande finns däremot skådespelare som Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis och Evanna Lynch.

Harry Potter 20th Anniversary Return to Hogwarts släpps på HBO Max den 1 januari 2022.

Källa: People

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons