Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Författaren avslöjar: Kan bli fler böcker i Twilightserien

17 aug, 2020 
AvLovisa Svedlund
Stephenie Meyer har utkast till fler böcker i Twilightserien, avslöjar hon. Här är allt vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Våra topp 5 teckande DisneyfavoriterBrand logo
Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter

Det finns mer som händer i Twilightberättelsen än vad fansen fått veta än.

Stephenie Meyer som skrev succébokserien om Bella Swan och vampyren Edward Cullen hintade nämligen nyligen om att hon planerar minst två böcker till.

Samtidigt har författaren precis nått en miljon sålda böcker med sin senaste titel i serien. I början av augusti 2020 släppte hon nämligen den femte boken i Twilightserien med titeln Midnight Sun, en omskrivning av den första boken men ur karaktären Edward Cullens perspektiv.

Midnight Sun blev succé

Meyer började skriva på Midnight Sun för flera år sedan men la projektet åt sidan efter att ett utkast läckt ut på nätet.

Men fansen hade inte glömt bort den. Bara efter några dagar hade boken, med alla format inräknade, sålts i över en miljon exemplar världen över berättade bokförlaget. I USA tog säljvolymen därmed också boken till förstaplatsen över mest sålda böcker i landet i mitten på augusti.

Stephanie Meyer
Stephenie Meyer på premiären för filmatiseringen av andra boken i Twilightserien, När jag hör din röst.

Författaren har tidigare sagt att det inte kommer någon fortsättning på Twilightberättelsen efter den fjärde boken, Så länge vi båda andas. Här skulle historien om Bella och Edward avslutats.

Annons

Finns mer i historien

Men nu får vi nästan säga ett hoppfullt grattis till alla Twilight-fans. I samband med ett virtuellt bokevent för Midnight Sun hintade författaren nämligen om att det trots allt kan bli ytterligare böcker i historien. Hon avslöjar inget om vems perspektiv hon vill skriva ur den här gången eller när i tid historien skulle kunna utspela sig i förhållande till var historien slutar. Men berättar att hon har utkast till berättelserna, skriver USA Today:

”Det finns ytterligare två böcker tror jag, i den här världen som jag vill skriva. Jag har dem uppskissade och ett kapitel är skrivet för vad jag tror är den första, så jag vet att de finns där.”

Hon kommer däremot inte börja på de nya böckerna nu, fortsätter hon.

”Jag är inte redo att göra det just nu, jag vill göra något helt nytt. För mig kommer mycket av glädjen i att skriva från att fantisera och jag vill verkligen göra en ny värld och ny regler och ny mytologi. Mytologi är lite min grej.”

Foto: TT 

LÄS MER: 

Nya Twilight-boken visar HELT nya sidor av Bella och Edward

Minns du skådisarna i Twilight? Så ser de ut i dag

10 år efter Twilight-premiären – minns du det här?

Annons