Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Flera personer omkom på Travis Scott-konsert

06 nov, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Travis Scott
Minst åtta personer har dött och 300 har skadats under en konsert med Travis Scott.
Det har skett på festivalen Astro world i Houston, USA.
Annons
Kylie Jenner väntar sitt andra barn med Travis ScottBrand logo
Kylie Jenner väntar sitt andra barn med Travis Scott

KHOU Houston rapporterar att min åtta personer har dött och flera hundra har skadats efter en allvarlig olycka på festivalen Astro world i Houston, Texas.

Festivalen anordnas av Travis Scott, och när olyckan skedde var runt 50 000 personer på plats.

– Publiken började trycka sig fram mot scenen, vilket orsakade panik. Människor började ramla, bli medvetslösa, och det skapade ytterligare panik, säger Samuel Peña, som är chef för räddningstjänsten i Houston, på en pressträff.

Travis Scotts vädjan under konserten

Det var vid klockan 21, när Travis Scott spelade, som kaos utbröts och minst 17 personer har först till sjukhus.

Annons

– Över 300 personer har fått vård vid fältsjukhuset på plats. En av patienterna var så ung som tio år gammal, säger räddningstjänstens chef.

I ett klipp från spelning hörs hur Travis Scott vädjar vakterna om hjälp.

– Vänta, vänta. Vi behöver hjälp här, det är någon som har svimmat. Rör honom inte – kan alla backa bakåt, säger han i klippet.

Astro world är en årligt förekommande festival, och i år var bland andra Drake, Lil Baby, Young Thug, 21 Savage, Bad Bunny, Tame Impala och Earth, Wind and Fire inbokade. Efter olyckan ställdes festivalen in.

– Just nu måste vi fokusera på att oroliga familjer vars medlemmar besökt konserten ska kunna få kontakt med varandra, säger Linda Hidalgo, domare i Harris county, Houston.

367 poliser var på plats

Situationen uppstod plötsligt när flera personer svimmade, menar polisen i Housten.

– Allt hände samtidigt. Plötsligt tvingades vi utföra hjärt- och lungräddning på flera personer samtidigt. Plötsligt hade vi ett flertal person på marken som var i akut behov av vård, säger Larry J. Satterwhite, som är polis i Houston

Polischefen Troy finner säger att de har planerat säkerheten runt festivalen, vars biljetter sålde slut på under en timme i maj, under lång tid.

– Vi hade 367 poliser på plats, 241 säkerhetsvakter och en grundligt utformad säkerhetsplan. Vi fick problem med ungdomar ur publiken som ville in på området i morse, men det lyckades vi hantera, säger han.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons