Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

12 tips på romantiska filmer för dig som känner för att gråta

09 mar, 2022 
AvEmma Castman
Romantiska filmer för dig som vill gråta
Känner du att gråten är nära? Då kan det vara skönt att sätta i gång en sorglig film! Här är tolv tips på romantiska produktioner som ofta frambringar tårar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 filmer som faktiskt är bättre än böckernaBrand logo
5 filmer som faktiskt är bättre än böckerna

Ibland kan det vara skönt att stänga ute världen för en stund och försvinna in i filmens värld. Filmer har nämligen en tendens att frambringa en hel del känslor inom oss, både upplyftande sådana och mer sorgsna.

Nedan listar vi exempel på romantiska titlar som kan genererar en hel del gråt – så fram med näsduken, den lär behövas.

Titanic (1997)

Det går inte att skriva den här typen av filmlista utan att nämna Titanic, en klassiker som fortfarande fängslar människor runt om i världen. Det romantiska dramat kretsar kring passagerarna ombord på lyxångaren Titanic, och skildrar deras liv före och under det att den sakta sjunker i Atlanten.

Annons

Går att streama på: Disney+

Malcolm & Marie (2021)

Romantisk dramafilm där Zendaya och John David Washington spelar ett par vars kärleksrelation är allt annat än självklar. När de kommer hem efter en filmpremiär bubblar saker och ting upp till ytan och underliggande spänningar och smärtsamma avslöjanden står i fokus.

Går att streama på: Netflix

Förr eller senare exploderar jag (2014)

Gripande dramafilm baserad på boken med samma namn. Handlingen kretsar kring två cancerpatienter och deras kärlekshistoria som pågår mot alla odds.

Annons

Går att streama på: Disney+

Moonlight (2016)

Dramafilm om en ung man, vars liv vi får följa från barndomen till vuxen ålder. Historien är tidlös och handlar i mångt och mycket om mänsklig kontakt och de ögonblick som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Går att streama på: SVT Play

500 Days of Summer (2009)

Romantisk komedi om kärlek och öde. Här får vi följa en ung författare som hopplöst söker efter sina drömmars tjej... Kanske är den nya medarbetare, Summer Finn, den rätte?

Annons

Går att streama på: Disney+

Marriage Story (2019)

Oscarsnominerad film om ett äktenskap i kris och en familj som kämpar för att hålla ihop. Frågan är hur långt det är möjligt?

Går att streama på: Netflix

Call Me by Your Name (2017)

Dramafilm som utspelar sig i Italien år 1983. Det är sommar och en ung amerikansk-italienare blir förälskad i en amerikansk student, tillsammans får de uppleva oförglömliga månader med allt från musik och mat till kärlek.

Går att streama på: Viaplay

Annons

Every Day (2018)

Romantisk fantasyfilm om 16-åriga Rhiannon som blir förälskad i en figur som kallar sig "En" och som varje dag vaknar upp i en ny kropp. Tillsammans får de kämpa för att kunna vara med varandra, och med tiden tvingas de fatta ett minst sagt tufft beslut.

Går att hyra/köpa på: SF Anytime

West Side Story (2021)

Klassiskt musikaldrama i ny tappning, producerat och regisserat av den legendariska filmskaparen Steven Spielberg. Berättar historien om en ilsken rivalitet och ung kärlek i New York City 1957.

Annons

Går att streama på: Disney+

If Beale Street Could Talk (2018)

Romantiskt drama om ett par som föll för varandra och hoppades på en ljus framtid. Dessvärre tog orättvisor kål på deras dröm – men inte kärleken.

Går att hyra/köpa på: SF Anytime

Revolutionary Road (2008)

Romantisk dramafilm om en familj som planerar att flytta till Paris. Precis innan de ska ge sig av börjar familjen falla i bitar, och frågan är om de kan få det liv de drömmer om?

Går att streama på: Paramount+

Annons

Livet efter dig (2016)

Gripande drama om Lou som börjar jobba med att sköta om en förmögen och minst sagt cynisk ungkarl som blivit förlamad i en olycka.

Går att streama på: Netflix

Artikelinspiration: Glamour

Foto: TT

Annons