Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Filmer du kan se gratis på Youtube under karantän

16 apr, 2020 
AvStina Dahlgren
Jennifer Lawrence I The Hunger games
Youtube bjuder på gratis underhållning när det behövs som mest. Tillsammans med underhållningsföretaget Lionsgate släpper de nu flera stora filmer på sin plattform – och allt är helt gratis.
Annons

Galor, festivaler, konserter och andra evenemang världen över har satts på paus på grund av corona. MET-galan, Coachella och Summerburst är bara några av alla tillställningar som inte längre blir av i år.

Sedan några veckor tillbaka är det inte heller möjligt att gå på bio och konsumera film i Sverige. Filmstaden, tidigare SF, beslutade då att stänga ned sina biografer tills vidare för att förhindra smittospridning. Även tv-produktioner och filminspelningar har påverkats och flera premiärer har nu blivit uppskjutna eller inställda. Bland de drabbade serierna finns Stranger things, specialavsnittet av tv-serien Vänner, Euphoria och Riverdale.

Lionsgate släpper gratis filmer på Youtube

I stället konsumeras det nu mängder av befintliga tv-serier och filmer hemma i karantän. Många streamingtjänster väljer nu att på olika sätt försöka möta folks behov av underhållning. Bland annat släppte SF Anytime flera filmer tidigare än vad de hade planerat och Disney + valde att lägga upp Frost 2 flera veckor i förväg.

Annons

Nu följer underhållningsföretaget Lionsgate i deras fotspår och väljer att lägga upp flera stora filmer helt gratis på Youtube. Under fyra fredagar kommer användarna att kunna se The Hunger Games, La La Land, John Wick och Dirty Dancing.

”Initiativet är menat att hedra den gemensamma upplevelsen av att titta på filmer på biografer samt att stödja de människor som gör dessa platser bra.” skriver Lionsgate i ett pressmeddelande.

Då kan du se La La Land och The Hunger Games

Skådespelerskan Jamie Lee Curtis kommer att vara värd under de fyra fredagarna och tillsammans med kändisar och Youtubers kommer hon att presentera filmerna.

Jamie Lee Curtis
Jamie Lee Curtis presenterar filmerna tillsammans med andra kända namn. Vilka de blir är ännu hemligt.

Redan imorgon, det vill säga den 17:e april, kommer The Hunger Games att finnas tillgänglig. Den 24:e april visas Dirty Dancing, den 1:a maj visas La La Land och den 8:e maj avslutas allt med John Wick. Ett härligt glädjebesked när det behövs som mest!

Annons

Foto: TT

LÄS MER:

Annons