Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Felix Sandman: "Jag vill uppmana killar att visa känslor"

27 nov, 2019 
AvNina Nyström
Felix Sandman
Felix Sandman tävlar i Melodifestivalen 2020 med låten Boys with emotions, som handlar om ett ämne han verkligen brinner för – vikten av att våga visa sina känslor. Låten grundar sig i Felix egna uppväxt och relationer. Vi fick en pratstund med honom om just det. Se och läs intervjun här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Felix Sandman om Melodifestivalen 2020Brand logo
Felix Sandman om Melodifestivalen 2020

Felix Sandman är onekligen ett av årets hetaste namn. I vinter kommer vi dessutom att få se honom i Melodifestivalen för tredje gången. 2017 hamnade han och gruppen FO&O på en elfteplats och 2018 kom han tvåa med låten Every single day. Men egenskrivna* låten Boys with emotions vill han nu göra ett rejält statement för jämställdheten.

Att han ska lyckas nå ut med sitt budskap är det nog ingen som tvivlar på. Och i år siktar han högt – och menar att låten är något av det bästa han skrivit.

– Det är en väldigt bra låt, som jag är riktigt stolt över. Det är en budskap och en titel som jag har haft i huvudet länge, och känt att jag behövt få ner i låtform.

Exakt vad handlar Boys with emotions om?

– Jag vill uppmana killar att visa sina känslor. Låten handlar om att vikten av att kunna visa sig skör och sårbar, men också glad och lycklig. Att kunna kommunicera med varandra är en viktig del i allt som gör gott i världen.

Annons

– Texten har sin grund i att jag och mina vänner satt och pratade om hur bra vi är på att visa känslor för varandra. Vi är så glada över att vi kan prata och uttrycka oss så öppet. Man känner sig sedd och behöver inte hålla på och balla sig. Är man glad så kramas man och säger att man älskar sin polare och är man ledsen så pratar man om det och varför.

Och Felix lever som han lär – för bara några veckor sedan talade han öppet om sin intensiva kärlek till flickvännen Andrea.

Felix Sandman och Andrea Kallström
Felix med flickvännen Andrea.

”Jag har mycket att spela in på hur man uppfostrar män”

Just för att låten har ett så viktigt budskap vill Felix att så många som möjligt ska ta del av den, och då tycker han att Melodifestivalen är en perfekt plattform.

Annons

– Jag har funderat mycket över ”Vad kan jag som feministman göra? Vilka fana ska jag välja att bära för att få bäst effekt?” Då har jag valt sikta in mig att få ut det här budskapet, som man. Det här är inte en kvinnofråga, det är en världsfråga. Jag tror att jag har mycket att spela in på hur man uppfostrar män.

”Håller man saker inne så äter det upp en”

Har du alltid varit så pass öppen i dina känslor? Vad tror du att det beror på?

– Jag har haft en mamma, pappa och syster som verkligen har låtit mig uttrycka mina känslor – och som själva har uttryckt sina känslor. Det har alltid varit väldigt öppet, och det är jag så jäkla glad för. Nu när jag är vuxen känner jag att jag drar så mycket nytta av det. Håller man saker inne så äter det upp en. Men det är också viktigt att våga visa att man är glad och att ge uppskattning.

– Min uppfostran har gjort att jag har kommit att bry mig om den här frågan och att feminismen har vuxit fram ännu mer hos mig. Det här är en låt jag tror på som fan, som man vill sjunga med till och dansa med till. Jag ska försöka göra ett nummer som låter texten tala, så att man verkligen tar till sig budskapet.

Annons

Nya grejer på gång

Hur hanterar du splittringen mellan skådespeleriet och musiken?

– Hittills har det funkat bra. Musiken kommer ju alltid först, fast skådespeleriet kommer precis strax därefter. Jag har ju lyckats kombinera dem, och så länge jag kan det så kommer jag att fortsätta. Och jag har grejer på gång.

Vad har du då på gång?

– Den femte december kommer den norska Netflixserien Hjem til jul, och så har jag grejer i pipen. Ingenting som jag kan säga. Men det kommer!

Vad har Störst av allt gjort för din karriär?

– Det har gjort mycket. Den har precis som Melodifestivalen bidragit till att jag kan nå ut till människor och en publik som inte visste vem jag var. Jag är så glad att jag gjorde Störst av allt. Jag har också fått så mycket mer fans, framförallt från latinamerika.

Vad kommer du att ha för önskemål i logen?

– Rödvin och mjölkchoklad – det är väl det som livet?

*Boys with emotions är skriven tillsammans med Nicki Adamsson, Philip Bentley, Peter Thomas, Tony Ferrari och Parker James.

Bild: TT

Film: Hamon Moravejzadeh

Läs mer:

Hjem til jul – se trailern till Felix Sandmans nya serie

Felix Sandman om kärleken till flickvännen Andrea Kallström

Netflixsuccén Störst av allt kan få en andra säsong

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons