Felix Sandman i konstsatsning på Instagram

Democratic Gallery satsar på #GALLERYBATTLE, först ut är Felix Sandman

Konst + sociala medier = sant, förstås. Svenska Democratic Gallery använder sig av influencers för att se vad vi gillar för konst – och sedan sälja den. Först ut är Felix Sandman. ELLE fick en pratstund med honom.
24 oktober, 2019

Hur gör vi konst mer tillgängligt för alla? Den frågan har svenska Democratic Gallery ställt sig själva – och tror sig ha hittat en lösning.

Med det nya konceptet #GALLERYBATTLE, som går ut på att hitta spännande fotokonst på Instagram, ska konst bli en större del av vår vardag. Fokus ligger främst på mindre, oetablerade konstnärer som söker en plattform för att distribuera sin konst.

– Genom att demokratisera kureringen av konst bryter vi ner barriärer och gör konstvärlden mer inkluderande. I grunden är vi alla konstnärer, säger Christian Barrett, grundare av Democratic Gallery.

Felix Sandman – först ut i #GALLERYBATTLE

För att nå ut till så många som möjligt vänder sig Democratic Gallery till välkända influencers som arrangerar omröstningar i Instagram Stories. Följarna får i sin tur välja mellan två limiterade verk. Det verk som vinner kommer säljas i limiterad upplaga genom galleriet. Felix Sandman, aktuell med nya singeln Mood for you, som släpps den 25 oktober, blir först ut att arrangera #GALLERYBATTLE.

– Det känns superkul att vara först med något och jag gillar att Democratic Gallery vågar testa något som dessutom är helt nytt inom konstvärlden, säger Felix Sandman.

Sandman, som själv slog igenom stort i sociala medier, hoppas på ett stort engagemang i omröstningen och ser framemot att bidra till en spridning av konst för alla.

– Sociala medier har hjälpt mig väldigt mycket i min karriär, jag förstår vilken kraft det har. Att få ge tillbaka lite så att någon annan kreativ själ når ut med sitt konstnärskap känns så klart jättebra.

Torsdag 24 oktober 2019, går startskottet för satsningen #GALLERYBATTLE. På Felix Sandmans Instagram går det nu att rösta mellan två verk – följarnas favorit efter 24 timmar går till produktion och kommer kunna köpas via Democratic Gallery.

LÄS MER:

Felix Sandman spelar i norska Netflix-serien Home for Christmas

Felix Sandman och Hanna Ardéhn i stor intervju om Störst av allt