19 Feel Good-Serier att bingea när du sett allt

04 feb, 2022 
Insecure
Känns det som att du varvat alla streamingtjänster tio gånger om? De senaste par åren har tv:n jobbat på övertid, och vi har sett allt som finns att se. Men när världens krisar längtar vi inte efter utmanande spänning eller ångestfyllda draman, utan vi vill se saker som är snälla, mjuka och enkla. ELLE har samlat sina favoriter för tröst-tittande, håll till godo!
Annons
30 rock

30 ROCK

Är du ett fan av Saturday Night Live och har missat den här serien har du något otroligt framför dig. Tina Fey, som gjorde SNL från 1997 till 2006 har skapat och spelar huvudrollen i den här fiktiva komediserien som handlar om en live-sänd sketchshow, precis som SNL. Tina Feys karaktär Liz Lemon är huvudförfattare på showen, och skänker hela sitt liv till jobbet. Vid sin sida har hon den excentriske tv-bolagschefen Jack Donaghy, spelad av Alec Baldwin. Många skratt och en inblick i världen bakom SNL utlovas. Finns i sju säsonger.

Annons
Arrested Development

Arrested Development

Den här kultklassiker gick på tv mellan 2003 och 2006, men var långt efter att den lagts ner så populär bland fans att Netflix blåste liv i den och gjorde en fjärde säsong 2013 och en femte 2019. Det är en sitcom där vi får följa en av de mer dysfunktionella familjerna på tv, och deras misslyckade familjeföretag. När pappan George Senior hamnar i fängelse för bedrägeri är det upp till sonen Michael att ta över rollen som familjens överhuvud, med allt vad det innebär. Fem säsonger finns på Netflix.

Annons
call my agent

CALL MY AGENT

En parisisk agentur kämpar för att hålla sina stjärnor nöjda och affärerna flytande, ett uppdrag svårare än man kan tro. Den här franska serien är full av kändis-cameos, och bjuder på en inblick i hur det egentligen är att jobba med kända skådisar (spoiler: inte så lätt!). Fyra säsonger finns på Netflix.

community

COMMUNITY

När Jeff blir påkommen med en förfalskad juristexamen tvingas han tillbaka till skolbänken, och hamnar på ett community college fullt av färgstarka karaktärer. De kufiga eleverna i alla åldrar toppas endast av den excentriska personalen, och tillsammans bildar de ett eget, spårat universum som vi älskar att ta del av. Sex säsonger finns på Netflix och Viaplay.

Annons

Video: 5 Netflix-serier vi ser fram emot 2022

5 Netflixserier vi ser fram emot 2022
5 Netflixserier vi ser fram emot 2022
emily in paris

EMILY IN PARIS

Den amerikanska tjejen i Paris som alla älskar att störa sig på. Emily får ett toppjobb inom marknadsföring och lämnar allt hon känner till hemma i Chicago för att ta sig an nya utmaningar i Paris. Där kämpar hon med jobb, vänner, romans och inte minst den franska kulturen. Två säsonger finns på Netflix.

Annons
fresh prince i bel air

FRESH PRINCE I BEL AIR

Den här 90-tals sitcomen var en stor del av vår barndom, och ingick i många år i efter skolan-ritualen. Och den håller fortfarande! Will Smith spelar en tonåring på glid, som får flytta från sin mamma i Philadelphia till släkten i lyxiga Bel Air för att hålla sig borta från problem. En underbar serie full av älskvärda karaktärer, och våra tonårshjärtan kommer aldrig sluta bulta för Will. Sex säsonger finns på Amazon Prime, Viaplay och HBO Max.

HARLEM

Harlem är en ny komediserie som följer fyra ambitiösa bästa vänner i meckat för svart kultur i USA: Harlem, New York. De jobbar hårt för att etablera sig själva och sina karriärer efter college, samtidigt som de jonglerar vänskap, dejting och drömmar. Första säsongen finns på Amazon Prime.

Annons
insecure

INSECURE

I den här serien får vi följa Issa och Molly, två bästa vänner i övre 20-årsåldern som kämpar med kärlek, vänskap och karriär i South L.A. Namnet Insecure är väldigt passande, för den här serien skildrar hur awkward, pinsamt och svårt det kan vara att navigera livet ibland. Issa Rae har både skrivit och spelar huvudrollen i den här otroligt relaterbara serien. Fem säsonger finns på HBO Max!

new girl

NEW GIRL

När Jess, en quirky manic pixie dream girl spelad av Zoey Deschanel, kommer på sin kille med att vara otrogen flyttar hon in i ett loft med tre killar. Klipp till att vi får njuta av den bästa tv-serie-vänskapsgruppen sedan Vänner. Vänskapen mellan Nick, en scruffy bartender med gubbsjäl, och hans bästa vän Schmidt, en pedantisk fuckboy, är kanske det mest wholesome vi sett på tv. Sju säsonger finns på Disney+, vi bingear och låtsas att vi också bor med våra bästa vänner i ett loft i LA.

Annons
parks and recreation

PARKS and RECREATION

I Parks and Recreation får vi följa Leslie Knope, spelad av SNL-legendendaren Amy Poehler. Hon jobbar på parkförvaltningen i en liten småstad mitt i ingenstans, men har stora politiska drömmar och en ännu större personlighet. Flera idag stora namn som Chris Pratt, Aubrey Plaza och Aziz Ansari fick sina genombrott i serien. Sju säsonger garanterat mys utlovas, finns på Netflix.

seinfeld

SEINFELD

En klassisk 90-talsserie som blev känd som serien som handlade om "ingenting". Vi får följa vännerna Jerry, George, Elaine och Kramer, och de absurda situationer de försätter sig i på en daglig basis. Julia Louis-Dreyfus som Elaine är för alltid vårt spirit animal. Nio säsonger finns på Netflix.

Annons
sex and the city

Sex and the City

Det är aldrig slut med Carrie! Just nu ser vi henne i SATC-rebooten And just like that… men för den konservative är originalet ett bättre val, där vi får följa vännerna Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda. Från galna dejter och sena nätter till äktenskap, barn, sjukdomar och andra utmaningar genom årens gång. Gruppens vänskap är något av det finaste vi sett på tv, och det extravaganta modet skadar ju inte heller. Sex säsonger finns på HBO Max. När du plöjt dem kan du titta på två Sex and the city-filmer och vinterns mest omsnackade serie And just like that… På egen risk! Finns på HBO Max.

Annons
superstore

Superstore

Vi får följa en brokig skara anställda på en supermarket, för vissa är affären hela deras liv, medan några av dem tycker de är för bra för att vara där. Men mellan lågprishyllorna spirar kärlek, vänskap och rivalitet och vi får följa med! Lite som The Office i varuhusformat! Sex säsonger finns på Netflix.

The Bold Type

The bold type

Vi får följa tre bästa vänner som får jobb på mode- och livsstilstidningen Scarlet, som är baserad på den verkliga tidningen Cosmopolitan. Vi på ELLE älskar att dissikera The Bold Type och hur trovärdig den faktiskt är. Vi kan tyvärr inte vandra in i moderummet och ta på oss exakt vad vi vill när det vankas dejt, men om vi ska vara ärliga dricker vi faktiskt väldigt mycket bubbel på redaktionen! Säsong 1-4 finns på Netflix, och den femte hittar du på SVT Play.

Annons
The Office

THE OFFICE

En klassisk amerikansk komedi baserad på en brittisk förlaga, där vi får följa ett kontor i en småstad och de... original som jobbar där. Steve Carells tolkning av den excentriske chefen Michael Scott har blivit totalt kultförklarad, och receptionisten Pam och säljaren Jim är den ultimata ‘will they, won’t they’-relationen. Nio säsonger finns på Netflix och under årens gång får vi se gästsjärnor som Idris Elba, Will Ferrell och Dakota Johnson!

The Sex lives of college girls

the sex lives of college girls

I The sex lives of college girls kastas vi in i fyra tjejers college-upplevelser. De är totala motsatser och kommer från helt olika bakgrunder, men blir rumskamrater och vänskap blomstrar. Serien är uppfriskande inkluderande, och vågar ta i de jobbiga ämnen som många upplever när man gör entré i vuxenlivet. Alla kämpar med olika osäkerheter, och känslan av att inte höra hemma, när det kommer till klass, etnicitet och sexualitet. Första säsongen finns på HBO Max, och vi hoppas på att de blir många fler med det här härliga gänget!

Annons
Veep

Veep

Julia Louis-Dreyfus spelar den totalt USA:s totalt inkompetenta vicepresident, som tillsammans med ett team av ja-sägare och strebrar försöker manipulera sig till mer politisk makt. Skildringen av amerikansk politik och det vita huset har kallats den mest sanningsenliga, vilket är ganska oroväckande med tanke på vilken cirkus det är. Den här serien har överösts med priser, och vi förstår varför, det är gråt-skratt all the way! Sju säsonger finns på HBO Max.

Vänner

VÄNNER

Vänner är kanske the original trösttittar-serien. Sex kompisar, tio säsonger, 236 avsnitt, vad mer kan vi säga? Den här serien är en av de försa kompis-sitcomsen, den utspelar sig i New York och har blivit kultförklarad många gånger om. Om du mot förmodan missat är det hög tid att titta! Du hittar den på HBO Max.

Annons
younger

Younger

New York-bon Liza landar sitt drömjobb på ett bokförlag – genom att ljuga om sin ålder! Nu måste hon, som medelålders ensamstående mamma upprätthålla bilden av sig själv som en 26-åring, och detta leder till en del... komplikationer. Sju säsonger finns på C More och TV4 Play.

Foto: TT, HBO, Netflix, NBC

Annons
Innehåller annonslänkar