Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Familjen Bridgerton får spinoff-serie – om unga drottning Charlotte

15 maj, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Golda Rosheuvel spelar drottning Charlotte i Familjen Bridgerton.
Netflix tror stenhårt på Familjen Bridgerton och har nu beställt en spinoff-serie baserad på drottning Charlottes liv som ung.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verklighetenBrand logo
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

Familjen Bridgerton blev en stor tittarsuccé på Netflix när den första säsongen släpptes runt jul förra året, och toppade streaminglistor i flera länder. Därför blev få förvånade men många lyckliga när strömningsjätten i slutet av januari lät meddela att det kommer en andra säsong av serien.

Däremot blev många besvikna när det stod klart att Regé-Jean Page inte kommer tillbaka i rollen som Simon Basset. Anledningen till det är helt enkelt att hertigen av Hastings skriv ut ut romansviten som Familjen Bridgerton baseras på.

”Planerar att fortsätta med Bridgerton en lång tid framöver”

Den består av åtta böcker, och det är inte omöjligt att det kommer lika många säsonger – eller fler. I april kom Netflix nämligen med glädjebeskedet att serien också får en tredje och fjärde säsong, innan den andra ens har släppts.

Annons

Familjen Bridgerton kom och drog undan mattan under fötterna för oss. Det kreativa arbetslaget som leds av Shonda Rhimes kan materialet väl och har levererat ett vackert, emotionellt, romantiskt drama till våra tittare. Och de har spännande planer inför framtiden, och vi planerar att fortsätta med Bridgerton en lång tid framöver, berättar Netflix internationella innehållschef, Bela Bajaria, till sajten Variety i samband med att nyheten släpptes.

Ny serie om Bridgerton-karaktären

För att ytterligare understryka hur mycket streamingtjänsten tror på serien har man nu beställt en spinoff-serie! Den kommer bland annat att handla om drottning Charlottes liv i unga år.

”Medan serien kommer fokusera på en ung drottnings Charlottes uppgång och kärleksliv kommer den och berätta om unga Violet Bridgerton och Lady Dabury”, säger Netflix i ett uttalande till The wrap.

Drottning Charlotte är baserad på en verklig person, Charlotte av Mecklenburg-Strelitz, som var gift med George III av Storbritannien. Hon levde mellan 1744 och 1818.

”Många tittare hade aldrig hört talas om drottning Charlottes historia innan Familjen Bridgerton introducerade henne till världen, och jag är väldigt glad att den nya serien kommer fortsätta att bygga ut hennes historia och Familjen Bridgertons värld”, säger Bela Bajaria.

Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons