Emmylou Harris bästa låtar

08 juni, 2015

Årets två Polarpristagare är den förhållandevis okända slagverksvirtuosen Evelyn Glennis och den något mer kända, amerikanska sångerskan Emmylou Harris. Emmylou är den första countryartisten som tilldelas priset, den åttonde kvinnliga musikern och del av den tredje helkvinnliga Polarprisvinnarduon genom tiderna.

Emmylou är känd för sin vackra stämsång och är en legendar inom countrymusiken. Hon har samarbetat med artister som Bob Dylan, Dolly Parton och Mark Knopfler men alltid varit sig själv trogen. Priset delas ut i Konserthuset under tisdagen (9 juni) och överlämnas av Kung Carl Gustaf. Blir det måhända First Aid Kit som får sjunga sin superhit Emmylou för pristagaren? De har ju uppträtt för både Paul Simon och Patti Smith när de vunnit Polarpriset tidigare och till och med kallats ”Polarprisets husband” – värre saker kan man ju kallas för.

Duon skickade en videohälsning när vinnarna offentliggjordes i mars där de hyllade pristagaren så vi tror ju inte att de skulle tacka nej i alla fall.

Vi har listat våra favoriter från Emmylou Harris. Varsågod att lyssna på en av världens vackraste röster.

Foto Stellapictures