Emma Watsons viktiga politiska statement på MTV-galan

Emma Watsons viktiga politiska statement på MTV-galan

I söndags tog Emma Watson emot pris på MTV Movie & Tv Awards. Och hon gjorde det med en viktig symbol på sin klänning.
09 maj, 2017

I går natt prisades Emma Watson på MTV Movie & Tv Awards. Det gjorde henne historisk. Hur? Priset hon fick var könsneutralt.

– Att ha skapat en könsneutral utmärkelse för skådespelare betyder olika saker för alla, men för mig ger det utryck för att skådespeleri handlar om förmågan att ikläda sig rollen som någon annan. Och det behöver inte delas upp i två kategorier, sa hon i sitt gripande tacktal.

LÄS OCKSÅ: HÄR BLIR EMMA WATSON HISTORISK – HÖR HENNES TAL

Emma Watson är på senare år gjort sig känd för sina feministiska och politiska statements. Och ja, hennes framträdande på MTV-galan blev också politiskt. Med hjälp av en liten detalj lyckades Emma Watson visa var hon står för.

Ser ni detaljen? Den lilla blå pinen ser ut som ett &-tecken och sitter placerad vid skådespelerskans midja. Broschen kommer från GLAAD, en grupp som arbetar för att förbättra livet för HBTQ-personer och andra marginaliserade människor. Den lilla blå symbolen står för solidaritet och samhörighet.

LÄS OCKSÅ: EMMA WATSONS KRAV PÅ FILMBOLAGET FÖR ATT TA ROLLEN I SKÖNHETEN OCH ODJURET

”Tillsammans motstår vi alla som strävar efter att dela oss. Vi måste stå tillsammans i solidaritet”, skriver GLAAD på sin sajt.

Också Millie Bobby Brown, som vann pris för sina insatser i Stranger Things, bar samma symbol på sin vita klänning.

Foto IBL