Emma Watsons hyllning till avlidne Alan Rickman är helt perfekt

Emma Watsons hyllning till avlidne Alan Rickman är helt perfekt

Skådespelaren Emma Watson påminde just oss alla om hur fantastisk Alan Rickman verkligen var.
14 januari, 2016

I mer än tio år arbetade Emma Watson och Alan Rickman tillsammans, som Hermione Granger och Severus Snape i Harry Potter-filmerna. Den 14 januari rapporterade The Guardian att Alan Rickman hde gått bort efter en tids cancer (#fuckcancer)

Enligt tidningen var skådespelaren omgiven av familj och vänner under sin sista tid i livet.

Alan Rickman slog igenom med rollen som Hans Gruber i Die Hard, och har sedan dess gjort flera minnesvärda roller i filmer som Love Actually, Eye in the sky och Harry Potter.

Efter dödsbeskedet svämmade nätet över av hyllningar till Alan Rickman. Potter-författaren JK Rowling mins honom som en ”magnifik skådespelare och en underbar man”.

 

Även Daniel Radcliffe, som spelade Harry Potter, beklagade dödsfallet och sade att Rickman var en av de första vuxna skådespelarna som behandlade honom som en jämlik och inte ett barn.

Utanför bioduken var han även uttalad feminist, vilket Emma Watson påminde oss om med den här bilden på Twitter.

Citatet kommer från en intervju om 1600-talsdramat A Little Chaos. I intervjun beklagade Rickman att rester av dåtidens kvinnosyn lever kvar än i dag:

– Det är sorgligt att situationen lever kvar, jag menar, du ser fortfarande kvinnor som dekorativa objekt överallt i media.

Alan Rickman blev 69 år gammal.