Emma Watson: Därför är jag aldrig privat på sociala medier

20 feb, 2017 
AvJohanna Lejon
Skådespelerskan Emma Watson är aktiv i nästan alla sociala medier. Men hon är aldrig privat. Det hela är ett aktivt val.
Annons

Precis som de flesta andra unga personer är Emma Watson aktiv i nästan alla kanaler på sociala medier. Hon har ett konto på Twitter, en Instagramprofil och en sida på Facebook. Däremot är hon aldrig privat i sina sociala medier. Personlig, ja, men hon delar aldrig med sig av några särskilt privata bilder. Istället fokuserar hon på sitt jobb, och på politik. Det hela är väldigt medvetet. Emma har gjort ett aktivt val och helt enkelt valt bort att vara privat. För Entertainment Weekly berättar hon varför.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Sociala medier är ”lika deprimerande och skrämmande som stärkande och spännande” berättar hon.

– Jag drar verkligen en supermedveten linje mellan vad som är offentligt och vad som är privat, säger Emma Watson.

Det hela har hjälpt henne att behålla sitt förnuft, menar skådespelerskan. Anledningen? Annars skulle alla tycka till och ha åsikter om allt hon tar sig för.

– Det skulle förstöra mig som människa.

Annons

I intervjun resonerar också Emma kring det hon anser mest farligt med sociala medier. Vad det är? Att människor hela tiden regisserar sina liv, för att passa sociala medier. Man visar bara upp en viss sida.

– Till slut lever du inte, du bara poserar, säger hon.

Emma Watson fortsätter:

– Till slut handlar ditt liv bara om hur något ser ut, inte hur något känns.

Foto Stella Pictures

Annons
Innehåller annonslänkar