Emily in Paris hånas i Frankrike – därför tar parisborna bilder med brinnande sopor

21 mar, 2023 
Emily in Paris vinkar till kameran
Paris gator svämmar över av sopor på grund av en pågående strejk. Och vad gör stadsborna (förutom att vada genom stanken?) – passar på att kritisera Emily in Paris. ELLEs Louise Åström reder ut fenomenet.
Annons
6 saker du vill veta om Lily Collins
6 saker du vill veta om Lily Collins

Det pågår en strejk i Paris. Stadens renhållningsarbetare protesterar mot franska regeringens planer på en ny pensionsreform. Det här har gjort att stadens gator svämmar över av sopor.

Strejken har pågått en vecka och nu stinker hela Paris. Tusentals ton med sopor fyller gatorna i stora berg. Dessutom eldas sophögar på flera håll.

Sopberg i Paris
Sopbergen i Paris bara växer!

Vad har sopstrejken i Paris med Emily in Paris att göra?

Men stadsborna låter sig inte stoppas. De vadar genom soporna och passar dessutom på att skapa kul innehåll på Tiktok. Många använder sopbergen för att pika ingen mindre än tv-serien Emily in Paris.

Annons

Lily Collings spelar rollen som Emily i Netflix populära tv-serie. Hon jobbar med pr på en fransk byrå med lyxiga varumärken som kunder. Kulturkrockar uppstår i princip i varje avsnitt och under de tre säsonger som hittills släppts av tv-serien lyckas Emily lösa pr-katastrofer på (lite för) magiska sätt, ofta med telefonen och Instagram i högsta hugg.

Serien har vid flera tillfällen kritiserats hårt av parisare som menar att den är stereotyp och ger en alldeles för romantiserad bild av staden. På Tiktok hånas nu karaktären Emily framför allt för att ”kunna lösa hela sopstrejken med en liten hashtag eller kul kampanj”. Som extra krydda har många valt att ljudsätta sina klipp med karaktären Mindys låt Mon Soleil. Meta när det är som bäst!

Här är klippen på Tiktok som hånar Emily in Paris

@graceandgracetiktok

Hopefully emily can save paris in the new season!! xxxx #paris

♬ Mon Soleil (from "Emily in Paris" Soundtrack) - Ashley Park

Make it work, girls!

Extra plus för animering!

Gatorna fylls alltså av över 5000 ton sopor. Och nu till tonerna av Mon Soleil.

Annons

Låt oss hopas att strejken löser sig snart – tills dess blir det sopcore a la Emily.

5 snackisar från veckan som gått
5 snackisar från veckan som gått
Annons
Innehåller annonslänkar