Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Emily Ratajkowskis kritik mot nya Marilyn Monroe-filmen Blonde

04 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Emily Ratajkowski
Nyligen hade filmatiseringen av Joyce Carol Oates bok Blonde premiär på Netflix. Nu kritiserar stjärnmodellen Emily Ratajkowski filmen för att romantisera kvinnligt lidande.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Emily Ratajkowskis bästa stilögonblick på röda mattanBrand logo
Video: Emily Ratajkowskis bästa stilögonblick på röda mattan

Nya Marilyn Monroe-filmen Blonde, med Ana de Armas i spetsen, hade nyligen premiär på Netflix. I filmen får tittarna följa världens mest kända skönhetsikon, i dramatiserad tolkning av hennes liv – från en traumatisk barndom, till en tragisk död. Nu kritiserar Emily Ratajowski filmen, för att vara en av dem som framställer kvinnors lidande genom en förskönad lins.

Nya Marilyn Monroe-filmen Blonde

I nya filmen Blonde, baserad på Joyce Carol Oats roman med samma namn, gestaltas Marilyn Monroes liv som en traumatisk barndom med en sjuk mamma, en uppväxt utan en pappa, flera äktenskap med ofrivillig barnlöshet och att samtidigt bli betraktad som världens vackraste och mest eftertraktade kvinna.

Annons

Filmen har tidigare fått blandad kritik på grund av hur stjärnans liv återspeglats, trots den menats att vara en fiktiv version av Marilyns liv – men med spekulationer vad hon kan ha upplevt bakom strålkastarljuset i Hollywood.

Ana de Armas som Marilyn i filmen Blonde
Ana de Armas som Marilyn i filmen Blonde

Emily Ratajowskis kritik mot Blonde

I ett klipp på TikTok delar nu även stjärnmodellen Emily Ratajowski med sig av sina åsikter kring den nya Marilyn Monroe-filmen.

– Jag är inte ett dugg förvånad över att höra att det kommit ytterligare en film som förskönar kvinnligt lidande – och dessutom efter dennes död. Vi romantiserar det på så många olika sätt, men jag vill förändra det, säger Emily Ratajowski i klippet.

– Vi älskar att romantisera kvinnors smärta och lidande, se bara på Amy Winehouse och Britney Spears. Se hur besatta vi är av prinsessan Dianas död. Se hur besatta vi är över döda tjejer och seriemördare. Se vilket CSI-avsnitt som helst och man ser bara det här sjuka framställningen av kvinnors smärta och död.

– Jag kan tala för mig själv som kvinna, att jag lärt mig hur jag ska glorifiera min egen smärta och lidande så att det omvandlas till något som istället är lite sexigt. Jag tror vi gör det på så många olika sätt, säger Emily Ratajowski.

Källa: US Magazine, Foto: TT, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons