Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Emilia Clarkes nya avslöjande om nakenscenerna i GoT: ”Grät”

20 nov, 2019 
AvEmma Castman
Emilia Clarkes nya avslöjande om nakenscenerna i GoT: ”Grät”
Emilia Clarke slog igenom för den breda publiken när hon spelade rollen som Daenerys Targaryen i hyllade Game of Thrones. Nu talar skådespelaren ut om inspelningen – och förklarar att nakenscenerna som kom med rollen fick henne att börja gråta på toaletten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den populära tv-serien Game of Thrones är känd för sina utmanande sexscener, och en av dem som syntes i flera sådana var Emilia Clarkes karaktär Daenerys Targaryen.

Skådespelaren har tidigare försvarat användandet av nakenhet i serien, och sagt att hon är trött på att ständigt behöva försvara den typen av scener.

– Jag börjar bli väldigt irriterad på det här nu! Jag får ständigt höra kommentarer i stil med ‘åh, alla porrsajter gick ner nu när Game of Thrones har börjat igen’. Då tänker jag: Men ‘The Handmaids Tale då?’. Jag älskar den serien. Det finns så många tv-serier vars huvudhandling kretsar kring det faktum att människan reproducerar sig. Folk ligger med varandra, för guds skull! Det är en naturlig del av livet, sa hon bland annat i en tidigare intervju med Harpers Bazaar.

I ett nytt avsnitt av Dax Shepards podcast Armchair Expert avslöjar dock Emilia Clarke att nakenscenerna absolut inte var någon självklarhet för henne i början.

Annons

Obekväm med att vara naken

Emilia Clarke var bara 23 år gammal när hon för tio år sedan började spela rollen som Daenerys Targaryen, och i podcasten berättar hon att hon först var väldigt obekväm med att vara naken framför kameran. Hon säger att hon till och med ”grät i badrummet” precis innan hon skulle spela in en av de första scenerna, rapportera bland annat BBC.

Emilia Clarke poängterar dock att hon med största sannolikhet hade reagerat likadant även om hon hade fått behålla kläderna på. Anledningen? Hon var ny i branschen och osäker på vad hon kunde kräva och inte kräva.

– Jag var precis klar med min dramautbildning och såg rollen som ett jobb. Jag tänkte ‘Står det i manuset så ska det vara där. Det är vad det är’, säger hon bland annat och fortsätter:

– Oavsett om det hade varit naket eller inte hade jag funderat mycket på vad jag var värd och inte under första säsongen. Vad kunde jag kräva och vad kunde jag inte kräva?

Foto: HBO

Läs mer:

Emilia Clarke vill bli nästa James Bond

Emilia Clarke träffade Beyoncé – och det gick inte bra

Kvinnorna fick bara 25 procents taltid i Game of Thrones

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons