Emilia Clarke om sina tankar kring fillers och att åldras

11 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Emilia Clarke öppnar upp om sina tankar kring åldrande
Emilia Clarke öppnar upp om sina tankar kring åldrande och samtidigt berättar hon om den gången hon blev rekommenderad att peta in fillers i ansiktet. Och hur hon då, kort och gott, bad personen i fråga att gå.
Annons
7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (ELLE)
7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (ELLE)

I en intervju med brittiska ELLE öppnar Game of Thrones-skådespelaren Emilia Clarke upp om sina tankar vad gäller skönhetsingrepp, botox och fillers. Hon berättar också om sin starka reaktion efter att hon blivit tipsad om att använda sig av fillers.

– En gång fick jag höra av en hudterapeut att jag behövde fillers, säger den 34-åriga Emilia Clarke och fortsätter förklara att hon ilsknade till:

– Så jag visade hudterapeuten dörren. Alltså bokstavligt talat jag sa liksom ”gå ut!”.

Emilia Clarke fortsätter berätta om incidenten med hudterapeuten, och poängterar att hon vid tillfället var blott 28 år gammal.

– Hudterapeutens exakta ord till mig var ”Då, då får du tillbaka ditt ansikte”, förtydligar Emilia Clarke som fortfarande tappar hakan åt uttalandet om hennes tilltänkta behov av fillers.

Emilia Clarke har trots allt känt en viss press

– Man har den här tanken om åldrande, och sen får man en föreställning över hur åldrandet ska se ut. Idag när jag är 34 år gammal, är jag klokare, mer intelligent och jag har mer erfarenhet. Jag har gjort så mycket saker i mitt liv och jag är stolt över det. Och man kan bara ha hamnat här, eftersom man har den livserfarenhet man har. Tid är det enda som låter en göra allt sånt som hör livet till. Så, om mitt ansikte reflekterar tiden som jag tillbringat på den här jorden, så är jag helt klart ”down for that”.

Annons

Men trots sitt självförtroende och sin trygghet i att åldras, finns det stunder där skådespelaren känt sig pressad till att göra någon form av skönhetsingrepp.

– Man får höra att alla runt omkring dig just nu fixar till saker, och då blir man liksom, ”åh, betyder det att jag också behöver fixa något? Borde jag göra det där?”. Men sedan så jobbar man med någon film, och den som filmar ser över ljuset lite extra så blir det ändå ett fint resultat och man glömmer det.

Emilia Clarke säger upp sig om någon kräver att hon fixar sig

Emilia Clarke är numera benhård vad gäller eventuella krav från Hollywood och filmbranschen. Kräver någon att hon fixar till, petar in eller lyfter upp något, då är det snipp snapp slut-filmat.

– Jag jobbar ju i en industri där jag måste kunna uttrycka mig, där mitt ansikte måste kunna röra sig fritt. Vilket blir tufft om man har fillers. Det blir svårt att ljussätta, det ser skumt ut, man blir liksom skinande och lite konstig, säger hon och tillägger:

Annons

– Så om någon i jobbsammanhang vill att jag fixar till mig, eller okej jag kan tänka mig en liiiiten aning Botox, om jag är över 45 år typ, men bara då... och annars kommer jag säga upp mig.

Foto: TT

Annons