Elsa Hosk om kampen mot ångest under graviditeten

Gravida Elsa Hosk om ångest under graviditeten och tankar om förlossningens påverkan på kroppen.

Nu berättar gravida supermodellen Elsa Hosk hur hon gör för att mota sin tuffa ångest samtidigt som hon delar med sig av sina positiva tankar om hur hon tror en förlossning påverkar kroppen.
03 december, 2020
Elsa Hosk är gravid - visar upp gravidmagen
Slå på ljud

I veckan bjöd supermodellen Elsa Hosk sina följare på en liten mysig frågestund på sin Instagram. Och eftersom modellen är gravid med sitt första barn och väntar en dotter med pojkvännen Tom Daly, var frågorna om just graviditeten många. Men ja, det fanns en hel del frågor om hennes hårvårds-rutiner också.

En av frågorna som modellen svarade på handlade om hennes ångest, och hur hon gör för att hantera den just såhär i gravid- och pandemi-tider. Och det hjärtliga svaret avslöjar även hennes egna kamp kring att vara gravid i dessa märkliga tider.

Elsa Hosks svar om ångesten hon upplever under graviditeten

”Många av oss känner ångest nu, det har varit ett tufft och annorlunda år. Jag kämpar jag med. Härom dagen så var jag så ledsen att jag bara grät hela dagen. Och sen plötsligt kom jag tillbaka till mitt normala mående.”, börjar Elska Hosk sitt svar, och hon fortsätter:

”Jag tror att vetskapen om att man inte är själv med dessa tankar, och att man aktivt försöker ta sig ut ur sitt eget huvud är det mest effektiva sättet att må bättre på. Vissa dagar är supertuffa men vissa dagar har du kraften att svänga om ditt humör och agera. Och göra motsatsen mot vad ditt huvud säger”.

Gravida Elsa Hosk tycker att man ska göra helt tvärtom

Modellen slår ett slag för att utmana de mörka och tunga tankarna, och kommer med konkreta tips:

”Gör tvärtom! Typ om mitt huvud säger att jag inte ska gå upp ur sägen eftersom jag är helt utmattad, res dig upp och gå ut ur huset i alla fall! Mitt huvud säger till mig att hålla mig isolerad – ring och träffa upp någon och berätta vad du känner!”

Supermodellen fortsätter komma med exempel på hur man kan utmana sina jobbiga tankar: ”Mitt huvud säger att jag inte är bra nog – bevisa din inre röst fel!”.

Elsa Hosks tankar om kroppen efter förlossningen

Samtidigt som hon ger sina bästa tips för att må lite bättre när allt känns som sämst, talar hon öppet om sin graviditet. En annan fråga löd: ”Har du några tvivel om graviditeten gällande din kropp och om den kommer bli förstörd?” Varpå Elsa Hosk svarar stolt:

”Jag tror att kroppen blir starkare och vackrare! Den kommer ha burit ett liv!”.

Elsa Hosk slår även skämtsamt fast att den enda träningen hon utför just nu, är den hon får när hon strosar iväg till cafét på morgonkvisten för att få sin dagliga dos kaffe.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Gravida Elsa Hosk berättar om namnvalet till dottern

Gravida Elsa Hosk om insikten med dottern – veckor innan födseln

10 saker du inte visste om Elsa Hosk