Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

ELLE har träffat Seinabo Sey: "Jag har undrat vad fan jag håller på med och varför"

29 jun, 2018 
AvJohanna Lejon
Under två dagar i början av sommaren spelade Seinabo Sey in två låtar, en av hennes egna och en cover, i Spotifys nya studio i Stockholm. Seinabo var en av de allra första artisterna, någonsin, som spelade in i studion. ELLE fick en pratstund med Seinabo Sey under Spotify Singles-inspelningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spelar studion man är i någon roll för själva känslan i inspelningen?

– Förr i tiden skärpte jag till mig när jag hamnade på platser som såg såhär dyra ut, haha. Jag kände liksom att varenda minut kostade pengar. Men sedan så har jag ju insett att jag gjort inspelningar i typ badkaret, på mobilen, som har blivit bättre än vissa studioinspelningar. Så det handlar egentligen mer om dagsformen.

Hur mycket studionörd är du?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Inte alls faktiskt. Jag kan knappt koppla in en mikrofon. Jag ställer massor av dumma frågor hela tiden, jag kan ingenting om teknik!

Det finns ju en hel massa legendariska musikstudios runt omkring i världen. Har du någon drömstudio?

Annons

– Jag har varit i Capitols studio i USA, där Frank Sinatra och Aretha Franklin har spelat in. Det var lite av en sjuk känsla, men det fattade jag egentligen först efteråt när jag började googla. Förutom den finns det en studio som jag gärna skulle spela in något i, och det är i studion Tuff Gong i Kingston på Jamaica. Det är Bob Marleys gamla studio.

Du har spelat in Breathe och en cover av Roky Ericksons For You i Spotifys studio, varför blev det just de låtarna?

– Vi har en superbra liveversion av Breathe som är både rolig och annorlunda. Den ville jag verkligen spela in här. När det gäller Rokys låt så har jag inte kunnat släppa den sedan min kompis Isak visade mig ett YouTube-klipp på honom när han sjunger den låten. Jag blev så berörd av honom i det där klippet, han såg så ledsen ut, trots att låten är glad.

Vad tycker du om covers, annars?

– Covers är skitfett! Jag älskar att göra covers och jag tycker det är superhärligt när människor gör covers på mina låtar.

Vilka är dina favoritcovers?

Killing me softly med Fugees är min absoluta favorit. Annars gillar jag Jazmine Sullivans cover av Nina Simones Baltimore och Frank Oceans cover av Aaliyahs At your best.

Annons

Du har gjort lite av en comeback i år efter att det gått två år sedan du släppte ny musik senast, vad har du gjort under den tiden?

– Jag har suttit i studion, bråkat med mig själv och undrat vad fan jag egentligen håller på med och varför. Jag har funderat på vad jag ska skriva om och försökt förnya mig själv utan att snurra för långt bort ifrån det gamla. Jag har haft en sådan där klassisk ”andra skivan”-utmaning.

Vilken är din favoritlåt?

Breathe skulle jag säga, den är väldigt nära mitt eget liv. Jag har inte skrivit riktigt så precist någonsin förut.

Har du blivit mer personlig i dina texter?

Annons

– Jag har nog alltid utgått från mig själv, mycket för att jag verkligen inte bara kan hitta på saker. Ibland kan jag önska att jag var bättre på just det, på att hitta på, för då hade det kanske inte tagit 218 miljoner år att skriva saker. Men jag upplever att jag nog har blivit tydligare i mina texter.

Berätta om din stil!

– Jag har älskat kläder hela livet, jag älskar kläder mer än musik om jag ska vara ärlig, haha. Jag hade lite roligare stil på gymnasiet, jag var fett ambitiös och gjorde typ egna örhängen och allt möjligt. Sedan förenklade jag min stil väldigt mycket och skalade bort allt det roliga, jag tappade bort min klädstil lite. Ett tag ville jag bli en sådan där person som bara har på sig svart polo och svarta jeans. Men nu är jag tillbaka i det här att tycka att det är kul. Jag och min stylist Selam (Ghirmay reds. anm) sydde upp en massa kläder i Gambia till mina nya videos och det var SÅ kul. Nu är jag skitpeppad på att ha massor av olika kläder på mig igen.

Vad tycker du bäst om att ha på dig?

– Grå mjukiskläder. Om jag skulle leva i något skulle jag leva i det. Annars gillar jag små tighta, ganska flickiga, klänningar eller en ganska grabbig stil. Jag älskar t-shirtar med bandtryck.

Annons

Vilka plagg och accessoarer klarar du dig inte utan 2018?

– Jag älskar wrapklänningar, gärna en i en stark färg. Guldiga örhängen, hoops, funkar alltid. När det kommer till skor gillar jag badsandaler. Och så en t-shirt med bandtryck. Och ett par tunna, stora, byxor.

Du ska spela i Globen i oktober, berätta!

– Ja, jag ska spela där den 5 oktober, två dagar innan jag fyller 28 år. Det ska, såklart, bli skitkul. Det är ju skillnad på att göra en spelning på en sådan stor arena, jämfört med en vanlig konsert, så jag kommer nog att behöva tänka till lite extra. Eftersom man spelar ganska länge på ett sådant ställe kommer jag att ha möjlighet att berätta en historia på ett sätt jag aldrig har gjort tidigare. Jag vill att spelningen ska kännas speciell, den ska vara något extra, nästan som en show. Men jag får typ svindel när jag tänker på Globen så jag blockar de tankarna ett tag till, haha.

Seinabos Spotify Singles-låtar hittar du här.

Läs också:

Seinabo Sey aktuell på nytt filmsoundtrack – hör låten här

Seinabo Sey till amerikanska ELLE: ”Jag frågar mig alltid vad Erykah Badu skulle göra”

Se när Seinabo Sey sjunger ”As long as you love me” och hyllar Max Martin på Polarpriset

Seinabo Sey om att vara modeintresserad i en småstad

Seinabo Sey – Sveriges nya stjärna!

 

Foto Märta Thisner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons