ELLE-redaktionen listar höstens bästa tv-serier 2018

Serier tv höst 2018

Seriesäsongen nummer ett startar – nu! Vi har listat tv-höjdpunkterna vi ser mest fram emot hösten 2018.
27 september, 2018

Johanna Lejon, digital redaktör:

”Jag ser mest fram emot julens serier, främst Jonas Gardells De dagar som blommorna blommar (SVT), en serie som beskrivs som ett ’tematiskt och stilmässigt systerverk’ till Jonas tidigare miniserier De halvt dolda och Torka aldrig tårar utan handskar. Historien utspelar sig under sent 1970-tal, tidigt 1990-tal och nutid, och handlar om familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson, som umgås som grannar i ett kedjehusområde utanför Stockholm, där fasaderna döljer smärta, sorg och saknad. Andra serier jag plöjer just nu är det brittiska skilsmässomyset i The Split (SVT) och svenskdanska hemskheter i Liberty (SVT) ”

De dagar som blommorna blommar

Jonas Gardells nya serie på SVT.

Brita Zackari, programledare och influencer:

”Ser så vansinnigt mycket fram emot att få se Sveriges roligaste skådespelare Sanna Sundqvist änt-li-gen axla en huvudroll i komediserien Andra åket (SVT), som utspelar sig i skidorten Björkliden där hennes karaktär är uppvuxen och nu återvänder för att driva hotell. Jag har sett ett klipp och det kom tårar av skratt. Premiär i november. Dessutom kommer jag att sitta klistrad framför säsongspremiärerna av mina favoritserier The good place (Netflix) och Insecure (HBO) som båda kommer med en tredje säsong i höst. Jag kommer att börja trakassera folk på respektive streamingtjänst om de inte visas här samtidigt som i USA.”

Andra Åket ny serie

Brita Zackari tipsar om Andra Åket.

Lisa Arnell, digital redaktör:

”Är en, nästan pinsamt stor, sucker för krimserier, särskilt nordiska. Så jag lägger in ett tips på finska Sorjonen (Netflix), som jag tror flugit under radarn för många. En finsk polis flyttar till en mindre stad på finskryska gränsen och löser fall på sitt eget, lite specialla vis. Välproducerad och spännande, bra rakt igenom. Säsong 1 ligger ute och säsong 2 har premiär i höst.”

Sorjonen

ELLEs Lisa Arnell tipsar om Sorjonen.

Kakan Hermansson, influencer och konstnär:

”Jag ser oerhört mycket emot den tredje säsongen av Insecure (HBO). Andra säsongen var något av det bästa jag sett på tv och jag hoppas på ännu mer genialitet i höst.”

Insecure serie.

Dags för ny säsong av Insecure.

Katarina Matsson, innehållschef:

”’Året är 1968 …’ Bara där har SVT:s julsatsning Systrar fångat mig. Relationsdramat handlar om nybakade journalisten och arbetarklasstjejen Karin som får sommarjobb på lokaltidningen i Ystad, där hon kastas rakt in 60-talets pulserande och politiska tid med studentrevolter, Vietnamkrig och Woodstock. Ser dessutom ut att bjuda på massor av coolt modeinspiration (och att det enbart är kvinnor som står bakom originalmanus och regi gör mig inte mindre peppad!).

Tillåt mig även att slå ett slag för vårens dokumentärsnackis Wild wild country (Netflix), som på nära håll följer den legendariska Bhagwanrörelsen när de försöker skapa ett idealsamhälle i USA. Ted Gärdestad var medlem i sekten, som lämnade allt annat än harmoni i sina spår.”

Wild Wild Country

Wild Wild Country på Netflix.

Elsa Billgren , influencer och vintageexpert:

”Jag längtar efter Vår tid är nu säsong 2 (SVT) såklart! Kan inte få nog av miljöerna, kläderna och stämningen! Jag är också spänd på The Romanoffs (Amazon video) som handlar om åtta separata historier och familjer som säger sig vara efterträdare till den ryska kungafamiljen.”

Vår tid är nu SVT

Snart premiär för andra säsongen av Vår tid är nu.

Sandra Beijer , influencer och författare:

”Jag ser mycket fram emot säsong två av Ozark (Netflix), om en familj som flyttar till den fattiga staden Ozark för att tvätta pengar åt en drogkartell. Jason Bateman spelar huvud rollen och producerar den här lågmälda, mörka serien som är som en blandning av Breaking bad och Twin Peaks. ”

Anja Forsnor, influencer och hälsocoach:

”Jag är en sucker för spännande thrillers så jag ser fram emot Killing Eve (HBO). Super snygga miljöer och kläder, och extra plus för att det enbart är kvinnliga skådisar i alla stora roller! Jag är även spänd på Sharp objects (HBO), om reportern Camille (Amy Adams) som får i uppdrag att åka till sin gamla hemstad för att skriva om två hemska mord, verkar riktigt nervkittlande och obehaglig.”

Killing Eve

Killing Eve, både spännande och rolig.

Margaux Dietz, influencer och youtuber:

”Min nya favoritserie är Money heist (Netflix), eller La casa de papel som original-titeln är, den vill jag tipsa alla om, den är helt magisk!”

Sharp Objects

Sharp Objects på HBO.

Läs också:

Netflix nya skräckserie är här – se (den hemska) trailern!

3 serier du bara måste kolla in i höst!

Foto SVT, Netflix, HBO, Amazon