Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

ELLE-profilen släpper podd med Jason ”Timbuktu” Diakité!

29 okt, 2021 
AvMoa Alfredsson
Jason ”Timbuktu” Diakité och Frida Lund har startat matpodden Allt vi vill laga.
ELLE-profilen Frida Lund och Jason "Timbuktu" Diakité har börjat podda tillsammans. I matpodden Allt vi vill laga tar de med lyssnarna till helt nya platser och kulturer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 frågor och svar om naturvinBrand logo
3 frågor och svar om naturvin

Vinexperten Frida Lund och artisten Jason ”Timbuktu” Diakité är aktuella med sin nya podd Allt vi vill laga. En podcast om ”allt de vill laga – såväl i grytan som i sig själva”. I varje avsnitt träffar duon en ny gäst – och första avsnittet med ingen mindre än kokboksförfattaren och programledaren Lotta Lundgren finns att lyssna på redan nu. Du hittar podden där poddar finns.

Frida Lund: "Podden har också gett oss insikter kring ursprung och tacksamhet"

Hej Frida! Berätta – hur lärde du och Jason känna varandra?

– Vi lärde känna varandra litegrann när han gästade min vinserie VINTV på YouTube, vi klickade och inte kort därpå kom jag på att vi borde ha en podd. Vi tog en lunch som varade flera timmar och insåg att vi var jätteintresserade av varandra och att det aldrig blev en tyst stund. Vi ger också ut böcker på samma förlag, Mondial, så det passade bra.

Annons

Kan du berätta lite om podden?

– Det korta svaret är att den handlar om mat och dryck. Men det långa svaret är att podden snarare kommit oss mer på djupet. Det är inte bara födan man stoppar i munnen utan också de stora frågorna som kommer när man äter tillsammans. Alla ämnen vi valt för podden har också gett oss insikter kring ursprung, tacksamhet och omsorg . Men absolut –vi snackar en del om köttfärssås liksom.

ELLEs bloggare Frida Lund har startat ny podd.
Frida och Jason tillsammans med kocken Joel Åhlin.

Hur är det att jobba med Jason?

– Underbart. Han har en så spännande hjärna, han är en ordkonstnär och är också väldigt snäll. Jag hoppas att vi kan jobba jättemycket ihop i framtiden när jag blir rapstjärna – jag bara skoja.

Annons

Första avsnittet handlar om comfort food – vad betyder det för dig?

– Allt tror jag. Det är stunden jag får njuta samtligt som andra gör det. Att laga mat till någon som behöver en go portion är det finaste jag vet. Och att äta vällagad, varm och mjuk mat behöver vi alla ibland.

Kan du ge oss någon hint om vad vi kan förvänta oss av podden i framtiden?

– Podden är åtta avsnitt lång och vi kommer prata om allt från mat som medicin till fermentering och trender vi tror kommer samt trender vi hoppas…dör.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons