Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

ELLE och Loreen bjuder på digital livekonsert

22 apr, 2020 
Av
Loreen konsert live ELLE
Loreen och ELLE anordnar livekonsert – och du är bjuden! I en tid där konserter ställs in och svenskt kulturliv står stilla vill Loreen visa oss att det finns ett ljus i tunneln. På fredagen sändes hennes interaktiva livekonsert där hon ville skapa gemenskap i en ensam tid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Uppdaterad: Se livekonserten igen! Du hittar den på ELLEs Facebooksida >

 

Fredag (24 april) klockan 19.00 bjuder Loreen och ELLE in till en livestreamad konsert – och du är givetvis bjuden. Spelningen hålls på ELLEs Facebook och syftet är att hylla musiken och sprida ljus, gemenskap och kreativitet i coronatider.

– Idén om att skapa en visuell och musikaliskt stark livekonsert med interaktion, växte fram när jag tydligt såg den snabba och negativa utvecklingen av coronapandemin världen över. Det känns viktigt att kunna interagera med publiken och ta musiken och gemenskapen hem till dem när vi inte kan mötas fysiskt, berättar Loreen och fortsätter:

– Jag har en teori om att allt kreativt och all konst har en extremt stor påverkan på hur vi människor mår. Under den här pandemin känner vi oss inlåsta, hela vårt system blir påverkat och det kan göra att vi känner att vi sitter fast. Syftet är att skapa en mötesplats där vi kan få energi och öppna upp en diskussion om det positiva som kan komma ur den här tiden.

Annons

Silver Lining

Konserten går under namnet Silver Lining, och handlar om att se ljusglimtar i en annars turbulent tid. Loreen valde namnet för att lyfta det positiva vi kan hitta i oss själva.

– Det handlar om vår egen ståndpunkt och innersta tankar. Det här är en otroligt svår situation men det finns enormt mycket positivt att hämta i kontakten med oss själva.

Under konserten kommer det finnas möjlighet att interagera med Loreen för att peppa, hylla, kommentera och ställa frågor live i kommentarsfältet.

– Det finns ett ljus i tunneln, det finns hopp och möjligheter. Vi sitter alla i samma båt och det finns mycket att hämta i gemenskap, även om vi inte kan vara tillsammans just nu, säger Loreen.

ELLEs Cia Jansson ser fram emot fredagens exklusiva spelning.

– Det känns så klart superkul att få sända Loreens konsert på vår Facebooksida. Loreen är en fantastisk artist och kvinna och jag ser personligen fram emot att se konserten hemma hos mig. Det är speciella tider vi lever i just nu och varje ljusglimt som vi kan vara med och skapa förmedlar vi gärna, säger Cia Jansson, chefredaktör på ELLE.

Konserten Silver Lining med Loreen sänds på ELLE Sveriges Facebooksida på fredag den 24 april och startar kl 19.00.

Läs också:

Se (och hör!) Loreens MAGISKA version av Metallicas världshit!

Loreen pratar kort hår i stor intervju med ELLE

Annons