Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

ELLE möter Kelly Gale

13 mar, 2023 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Kelly Gale har tennisjacka på sig och tittar in mot kameran.
Efter att ha arbetat som modell i ungefär halva sitt liv, en karriär som innefattar omslag för alla stora modemagasin såväl som visningar för de stora modehusen, tar nu Kelly Gale nästa steg i karriären.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kelly Gale är Göteborgstjejen som blev upptäckt vid 12 års ålder och har sedan dess rest, bott och arbetat som modell över hela världen. Hon har prytt omslagen för alla stora modemagasin och hon har gått visningar för de flesta av de stora modemärkena.

This or that med Kelly GaleBrand logo
This or that med Kelly Gale

Hon har även deltagit i Victoria's Secrets Fashion Show vid flera tillfällen. Idag bor hon i Los Angeles tillsammans med sina två hundar och sin fästman Joel Kinnaman.

ELLE har träffat Kelly för att prata om hennes nya karriärval, ångest och om hennes designsammarbete med RS Sports, sportmärket som grundats av tennisspelaren Robin Söderling.

Kelly Gale på catwalken för Victoria Secret

Bytte karriärspår under pandemin

När pandemin slog till började Kelly att gå kurser inom skådespeleri.

Annons

– Jag föll direkt för skådespeleri och då slutade jag nästan helt med att modella för att i stället fokusera på skådespelande, berättar hon.

Sedan dess har hon hunnit varit med i filmen Plane och vi kommer kunna se henne i tre kommande filmer.

Hur är det att byta yrke?

– Det finns stora likheter men också stora skillnader med modellandet. Skillnaden är att när du modellar är det bara viktigt hur du ser ut. När du skådespelar måste du vara öppen, visa mycket känslor och kunna visa dig skör.

Kellys största överraskning när hon började att skådespelare var att hon fick vara med och påverka rollerna.

– Att få vara med och skapa en karaktär och bestämma hur man ska säga sina repliker har varit väldigt kul. Så var det inte riktigt när jag modellade.

Hon fortsätter:

– Det är läskigt att bortprioritera en karriär för något som man inte riktigt vet kommer gå vägen.

Kvinna tittar ut över Los Angeles och håller i ett tennisracket.

Kelly har många bollar i luften och är även aktuell med sin första egendesignade sportkollektion med världskända tennisstjärnan Robin Söderlings företag RS.

Annons

– Jag ville att det skulle vara plagg som är sköna och sitter där de ska, som även är unika och med smickrande snitt som gör att man känner sig snygg och självsäker när man bär dem. Jag vet vad jag gillar och inte gillar och jag har tyckt att visa saker har saknats på marknaden. Till exempel så finns det inte så många märken som har bra utbud på sportbh:ar som sitter bra, håller det på plats och som är snygg.

Paus från sociala medier

Kelly berättar att hon har "begränsat" vissa konton på Instagram och har tagit en paus för att fokusera på mental hälsa.

– Jag tror att sociala medier kan vara farligt. Jag ser det i andra och även med mig själv innan, att det påverkar en så mycket. Jag testade att "begränsa" nästan alla på Instagram, inget illa mot någon, utan det var något jag behövde göra för att må bra. Och jag insåg hur min hjärna blev mentalt klarare och all ångest har försvunnit.

Hon fortsätter:

Annons

– Precis innan pandemin slog till så fick jag ångest varje gång jag skulle åka iväg på ett jobb själv, lämna huset, Joel och Los Angeles. Jag tror att när jag flyttade till L.A. så blev det min första, säkra bas som jag hade.

Hon berättar att hon brukade började gråta i bilen när hon skulle åka iväg till flygplatsen för att flyga iväg på jobb, och ifrågasatte varför hon gjorde det.

– Sen hände pandemin och jag tänkte ”jag får stanna hemma i huset för alltid”. Jag kunde också få ångest av att kolla vad alla andra gjorde och tänkte ”fan, jag borde gå på det där eventet, jag borde gå på den där galan”. Jag kunde ju om jag ville, men jag ville inte. Jag tror många tjejer tänker så. Det är inte den verkliga världen.

Idag försöker Kelly hitta rätt balans med sociala medier.

– Man måste hitta ett sätt som fungerar för en själv. Jag tycker att jag har hittat ett sätt nu och känner mig mycket lugnare och gladare.

Joel Kinnaman och Kelly Gale tittar in i kameran

Låt oss prata stil och kläder! Hur klär du dig helst?

– Jag vill bara ha på mig kläder som är bekväma och snygga. Med snygga så menar jag kläder som gör att jag känner mig självsäker. Till vardags har jag mycket jeans, skinnbyxor, kashmir-set och coola skor.

Annons

Hon fortsätter:

– Jag fokuserar inte så mycket på mitt utseende längre eftersom mitt jobb bara handlade om utsidan och det spelade inte så stor roll hur insidan såg ut så, samtidigt som skådespeleriet är tvärtom, vilket gjort mig intresserad av att gå i terapi. Jag och Joel har en par-coach som vi jobbar med. Vårt nyårslöfte för vårt förhållande är att lyckas med kommunikationen. Jag är helt enkelt mer fokuserad på allt på insidan. Jag mår väldigt bra av det.

Berätta om din hudvårdsrutin.

– Jag borde kanske göra mer men det tar mig aldrig mer än fyra minuter att göra min rutin på kvällarna. Men jag tar alltid bort mitt smink med min rengöring. Oftast bara Augustinus bader på morgonen och retinol plus Augustinus bader på kvällen.

Allt om Joel Kinnaman och Kelly Gales relation – så träffades deBrand logo
Allt om Joel Kinnaman och Kelly Gales relation – så träffades de

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons