Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

ELLE möter Hedda Stiernstedt inför premiären av One More Time

21 apr, 2023 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Hedda Stiernstedt tittar in i kameran.
Juicy Couture-set, Date-parfym och färgade neonslingor. ELLE har träffat Hedda Stiernstedt som har huvudrollen i Netflix-filmen One More Time som tar oss tillbaka till 2002.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hedda Stiernstedt spelar Amelia i Netflix-filmen One More Time, regisserad av Jonatan Etzler.

På sin 40-årsdag önskar Amelia att hon vore 18 år igen, men man ska vara försiktig med vad man önskar sig då den här önskan går i uppfyllelse. Hon ångrar sig rejält när hon måste uppleva samma dag från 2002 om och om igen.

Hedda Stiernstedt om nya filmen "One More Time"Brand logo
Hedda Stiernstedt om nya filmen "One More Time"

För att komma ur loopen måste hon lista ut vad det är hon behöver göra för att komma tillbaka till nuet och 40-åriga Amelia.

– Hon är inte den mest sympatiska personen och tycker att det var bättre förr. I början av filmen längtar hon tillbaka till sin bästa tid i livet som var under gymnasietiden. Hon behöver lära sig en läxa, vara mindre oskön och bli en bättre person, berättar Hedda.

Annons

Tillbaka till gymnasietiden

Hedda kan inte riktigt förstå sig på sin karaktär Amelia som vill åka tillbaka till gymnasietiden.

– Jag kan inte föreställa mig något värre än att tvingas återuppleva gymnasiet. Jag tyckte att livet blev bättre efter gymnasiet för då får man välja själv vem man är och vilka man umgås med. Det handlar inte om geografi längre, utan du kan göra vad du vill. Du kan åka till andra sidan jordklotet och välja din personlighet. Det kan du inte göra på gymnasiet, någon annan väljer åt dig och säger åt dig om du är cool eller töntig.

Hedda fortsätter:

– Dina hobbies är inte bara hobbies, det blir som hela du på ett vis. Vad du har på dig, hur mycket pengar du har, vilken familj du kommer från och var du bor, alla sådana saker spelar ingen roll efter gymnasiet.

Hur ska man tänka om man tycker att det var bättre förr?

Fortsätt vara nyfiken, låter så töntigt men jag får lära mig saker hela tiden genom mitt jobb. Nu håller jag på att lära mig spela gitarr för min nästa roll, förra året lärde jag mig karate för en dansk film jag gjorde och lärde mig att rida för ett annat svenskt projekt.

Annons

Men framför allt att vara öppen för nya människor och jag tror det är livsfarligt att hela tiden tänka att det var bättre förr.

Två tjejer står bredvid varandra i en butik och ler.
One More Time. Hedda Stiernstedt som Amelia & Miriam Ingrid som Fiona i One More Time.

Hedda skrattar till och berättar att de yngre på produktionen för One More Time tvingade henne att skaffa TikTok.

– Jag känner mig så gammal när jag säger det, jag har försökt att motstå det in i det sista, haha. Det viktigaste är att inte stanna upp, utan vara öppen för allt nytt.

Filmen utspelar sig under 00-talet och Y2K-modet ger oss flashback. Kommer du ihåg Nokia 3310, Ipoden, Juicy Couture-setet med synlig string och framför allt: Date-parfymen? Vi kan även se färgade neonslingor i håret, kort tight militärkjol, v-ringade linnen och JL-skärpet.

Hedda Stiernstedt i glittertopp och tiara.
Strass såg vi mycket under 2002.

Nu finns ONE MORE TIME att streama på Netflix

Saknar du 2002 och vill ta dig tillbaka för en stund? One More Time finns nu att streama på Netflix.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons