ELLE listar det bästa från Met-galan 2019

ELLE listar det bästa från Met-galan 2019.

Met-galan är årets mest intressanta galan där Hollywoodstjärnor, musiker, modeller och instagramkändisar satsar fullt ut! Förutom att se smashing ut så måste deras koncept sitta som en smäck för att sticka ut på årets rosa matta. ELLE väljer ut de 8 bästa höjdpunkterna från Met-galan 2019 Enjoy!

VIDEO: SE MET-GALANS MEST OFÖRGLÖMLIGA LOOKS 2019:

Oförglömliga looks från Met-galan 2019
Slå på ljud

1. Bästa entrén

Mina damer och herrar, det är såhär man gör årets bästa entré – inburen av sex tjusiga och barbröstade män på en liggande tron! Skådespelaren Billy Porter från den hyllade tv-serien POSE som handlar om gaykulturens stora ballroom scen i New York på 1980-talet visar var skåpet ska stå. Med inspiration från Diana Ross (såklart), den legendariska modedesignern Bob Mackies (såklart) kreationer för Cher skapade han tillsammans med den New York baserade designduon The Blonds en spektakulär guld-gnistrande kreation med en glittrig huvudbonad.

Billy Porter

Billy Porter

2. Zendayas askunge-moment

Den amerikanska skådespelerskan och sångerskan Zendayas underbara Asungepreformence är uttänkt i minsta detalj och vi älskar det. Klänningen som Tommy Hilfiger har gjort lyste upp den rosa mattan hjälp av den ultimata accessoaren: en fe med trollspö. All detaljer är på plats från den bedårande pumpaväska och en glassko på trappan – som hämtat från en saga.

Zendaya

Zendaya

Zendaya

Zendaya

3. Bff forever!

Det gulligaste paret vi har sett på mycket länge. Den brittiske sångaren Harry Styles och Guccis kreativa chef Alessandro Michele hade hur kul som helst på den rosa mattan. Superfina båda två i Guccis androgyna kreationer. Harry Styles sitter också i årets Metgala-styrelse – vilken ära för den unge sångaren från Storbritannien.

Harry Styles och Alessandro Michele.

Harry Styles och Alessandro Michele.

Harry Styles och Alessandro Michele

4. Den stora trenden: Showgirls från Las Vegas

När temat är Camp så tittar såklart, alla kreatörer som stylister och designers till högborgen av god eller dålig smak beroende på hur man är lagd: Las Vegas. I Las Vegas har man sedan urminnes tider sysslat med visuell scenunderhållning som har inneburit mycket hud, gnistrande strassdekorationer och stora eller väldigt små fjäderensambler, gärna huvudbonader. 2019:s Met-gala bjöd på ett överflöd av sådana kreationer.

Sophie Von Haselberg och Bette Midler

Kylie Jenner och Kendall Jenner i Versace

Celine Dion i Oscar de la Renta

5.  Konst på rosa mattan

Ett kubistisk mästerverk av den unge amerikanske och superbegåvade designern från Project runawy: Christian Sirano. Det var också han som låg bakom Billy Porters extravaganta smokingklänning till årets Oscarsgala. Så mycket härligt ögongodis och vi kan inte se oss mätta. Diane von Furstenberg passade också att bära Andy Warhols ikoniska porträtt av henne själv från ”The Factory’s” glansdagar på 1970-talet samtidigt som hon är klädd som frihetsgudinnan. Briljant! För att inte tala om Tracee Ellis Ross fantastiska accessoar: en ram signerad Moschino och Jeremy Scott!

Janelle Monae

Janelle Monae

Diane von Furstenberg

Tracee Ellis Ross i Moschino

6. Huvudet på spiken

Jared Leto gör en favorit i repris och och tar huvudet under armen, bokstavligt talat. Alessandro Michele gjorde detta för Guccis ss-18 stora visning där modellerna bar replikor av sina huvud gjorda av en Italiens bästa mask- och perukmakare. Ett år ryktades det att det tog att göra dem, det gäller att börja planera sin outfit i tid….

Jared Leto i Gucci

7. The wow factor

Ett säkert kort att satsa på är när man vill göra ett intryck på premiärer och galor är att bära en klänning med mycket volym och tyg. Både sångerskan Cardi B och Lady Gaga bar massiva kreationer som fick oss att fullkomligt baxna!

Cardi B i Thom Brown

Lady Gaga i Brandon Maxwell

8. Männen årets vinnare

Äntligen tar männen ut svängarna! Bland våra favoriter från galan är RuPaul i en magisk zebrakostym med paljetter – härligt att se han i en svängig kostym och inte i sitt alter ego känt från den ikoniska tv-serien RaPaul’s Drag race –  som verkligen har satt dragkulturen i fokus i vår hetronormativa mainstream kultur. Just RuPaul med hens likar och en tv-show som Drag race har banat vägen för att en institution som MOMA och Met-galan överhuvudtaget har ett tema som Camp – alltså överdriven, kitschig och ironisk stil, ofta förknippad med gayrörelsen. Kärleken till det onaturliga, påhittade och överdrivna sitter verkligen som en smäck till årets tema: Camp: Notes on Fashion, en klädstil som beskrivs i författaren Susan Sontags essä Notes on Camp från 1964.

RuPaul

Darren Criss

Harry Styles och Alessandro Michele i Gucci

Joe Jonas ser smashing ut i Louis Vuitton

Foto TT

Läs mer:

Met-galan 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

Det betyder camp – modestilen som är tema på Met-galan 2019

Met-galans oskrivna regler: Selfie- och rökförbud