Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

ELLE listar årets läskigaste skräckfilmer inför Halloween

09 okt, 2018 
AvAnaïs González Cruz
På jakt efter en läskig skräckfilm? Look no further! ELLE-redaktionen vet precis vad du ska kolla på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Halloween står för dörren – och det gör också alla dina mardrömmar.

ELLE har nämligen samlat ihop de absolut läskigaste filmerna från 2018 för den ultimata skräckfilmskvällen. Så släck alla lampor, välj en rulle från listan (utan inbördes ordning) och håll riktigt hårt i den du har kär!

1. Annihilation (Netflix)

Natalie Portman som biologen Lena i Annihilation på Netflix, här med sin beväpnade militärgrupp.

Biologen Lenas make försvinner plötsligt under ett militäruppdrag i en farlig, avspärrad zon. År senare är hon fast beslutad att ta reda på vad som hänt och beger sig dit han sist sågs. Med Natalie Portman. 

Se trailern.

2. Den blomstertid nu kommer (på SF Bio just nu) 

När Sverige attackeras av en okänd kraft leder ödets nyck Alex tillbaka till sin hemby. Där, mitt i kaoset, återser han sin barndomskärlek Anna. Kommer de att kunna överleva tillsammans?

Annons

Se trailern.

3. Hereditary 

Efter att mormodern Ellen dör avslöjas den ena fruktansvärda hemligheten efter den andra för hennes familj. Årets bästa skräckfilm enligt kritikerna!

Se trailern.

4. Hold the Dark (Netflix)

En viltexpert kallas till ett ödsligt samhälle i Alaska efter att flera barn tagits av vargar, men hans jakt på vilddjuren ska snart ta en mörk vändning. Med Alexander Skarsgård.

Se trailern.

5. Insidious: The Last Key

Dr. Elise Rainier är tillbaka – den här gången med sitt mest skrämmande fall någonsin. Nu måste hon nämligen konfrontera de onda krafterna i sitt barndomshem.

Se trailern.

6. Les Affamés (Netflix) 

Två flickor står i en mörk skog och håller handen i zombiefilmen Les Affamés som finns på Netflix.

Inget är sig likt i det lilla samhället på den franska landsbygden. Nära vänner och grannar ställs mot varandra när en farlig smitta sprids i byn och kvar finns bara en handfull överlevare.

Annons

Se trailern.

7. Marrowbone

Efter moderns plötsliga död söker fyra syskon skydd i ett övergivet hus. Problemet är bara att det redan finns en hyresgäst där som inte uppskattar oväntat besök. Från skaparen av ruggiga The Orphanage.

Se trailern.

8. Malevolent (Netflix)

För att tjäna pengar låtsas syskonen Angela och Jackson vara spökjägare, men de har ingen aning om att deras nästa klient bor i ett hus som faktiskt är hemsökt på riktigt.

Se trailern.

9. The Cured

Abbie i zombiefilmen The Cured springer förbi infekterade människor som hålls fångna bakom galler.

När mänskligheten funnit ett botemedel mot zombies behandlas de friskförklarade som utbölingar av samhället. Abbie är en av få som vågar släppa in svågern Senan i sitt hem. Frågan är bara om han verkligen är helt botad.

Annons

Se trailern.

10. The Devil’s Doorway

Under 1960-talet inträffar ett oförklarligt fenomen på en irländsk anstalt för prostituerade kvinnor. De katolska prästerna Thomas och John skickas dit för att undersöka händelsen och upptäcker då något helt annat än de förväntat sig.

Se trailern.

11. The Endless

Bröderna Aaron och Justin rymmer till sist från sekten de vuxit upp i, men när de får ett mystiskt mail bestämmer de sig för att återvända. Det är ett beslut som de kommer att ångra djupt.

Se trailern.

12. The Little Stranger

En dag får landsbygdsläkaren Dr Faraday en patient på herrgården Hundreds Hall. Där finns en smitta som är värre än någon sjukdom han känner till.

Se trailern.

13. The Nun

Efter att en nunna begår självmord på ett rumänskt kloster utreds dödsfallet av prästen Burke och hans lärling. Hemligheten de avslöjar ska få fasansfulla konsekvenser. Uppföljaren till Conjuring 2.

Annons

Se trailern.

14. The Ritual (Netflix)

Ett gammalt kompisgäng återförenas för en vandringstur i de svenska fjällen, men tvingas ändra rutt när en av dem stukar foten. Genvägen? En mörk skogsstig.

Se trailern.

15. Veronica (Netflix)

Veronica håller upp ett kors för att skydda sig själv och sin lillebror mot onda andar i skräckfilmen Veronica som finns på Netflix.

I ett försök att kontakta en död ande använder Veronica och två klasskamrater ett Ouijabräde, något som kommer att förändra Veronicas liv för alltid. Baserad på en sann historia!

Se trailern.

16. Unsane

När maken David utsätter Sawyer för stalking drabbas hon av svår ångest och skrivs in på ett mentalsjukhus mot sin vilja. Väl där börjar hon ifrågasätta vem som egentligen är galen – hon eller maken. Med The Crown-stjärnan Claire Foy.

Se trailern.

17. Winchester

Arvtagerskan Sarah Winchester bor i världens mest hemsökta hus, plågat av alla de själar som skjutits ihjäl av ett Winchester-gevär. Nu kräver en av andarna hämnd. Med Helen Mirren.

Se trailern.

Läs också:

Den här skräckfilmen ska du se – baserat på ditt stjärntecken

Skräckexperterna listar – här är de 7 bästa nya skräckfilmerna

Höstens seriepremiärer på Netflix, HBO och SVT 

Foto: Via Youtube//Netflix 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons