Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Ella Tiritiello: ”Jag kommer aldrig bli en diva”

16 feb, 2023 
AvLouise Berglund
Ella Tiritiello släpper sin debut-EP
Hon måste övervinna sin scenskräck varje gång hon kliver upp för att sjunga. Drömmen är att fylla arenorna – men först vill hon gå klart gymnasiet. ELLEs Louise Åström möter stjärnskottet Ella Tiritiello.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
This or that med Ella TiritielloBrand logo
This or that med Ella Tiritiello

Say something, let all your feelings out, sjöng hon från scenen på den stora tech-konferensen Brilliant minds i juni. Det var första gången jag såg Ella Tiritiello uppträda och jag skrev en anteckning på telefonen.

”Vi måste intervjua Ella!!! Åkte känslomässig berg-och dalbana. Akuta storasysterkänslor”. Nu sitter vi här, 7 månader senare. Och hon släpper sin debut EP med titeln The youth, emotions and everything inbetween.

– Det känns helt sjukt i och med att jag bara är 16 år. För tre år sedan hade nästan ingen hört mig sjunga alls. Så det känns ju helt galet egentligen, säger hon.

Ella Tiritiello sjunger For a better day

Förmodligen känner du igen Ellas stämma från nyversionen av Aviciis låt For a better day, som släpptes i samband med att Globen bytte namn till Avicii arena. Ella gick i åttan när Tim Bergling foundation valde ut hennes röst. Inspelningen blev en slags informell prao. Musikvideon gjordes på arenans tak. Det var en av de första gångerna hon uppträdde framför folk.

Annons

Även om Ella helst sjunger i bilen har det blivit både scenen på Brilliant Minds och Allsång på Skansen det senaste året. Samtidigt lider hon av enorm scenskräck.

– För mig är det jättejobbigt för det stoppar mig från att göra det som jag faktiskt vill. Det är jättehemskt. För vissa släpper scenskräcken när de ställer sig på scen. Men jag har det under hela tiden. Jag är fortfarande nervös när jag gått av.

Ella Tiritiello i intervju med ELLE

Ella är långt ifrån den första artisten jag intervjuar med scenskräck. Det kan tyckas motsägelsefullt på ett sätt. Att jobba med något man har skräck inför.

Valet att ändå bli artist är jag nyfiken på, för det finns ju en stark vilja där?

Annons

– Ja, jag har alltid velat det. När jag var liten stod jag inne på mitt rum och dansade. Jag hade alltid den drömmen. Samtidigt kände jag att det inte är någon som kommer se mig ändå. Jag bor i Kristianstad och det kommer inte att hända. Men en dag tvingade min kompis mig att skaffa ett Instagramkonto. Hon hade hört mig sjunga när alla vi kompisar var med varandra. Så då gjorde jag det. Då släppte det lite för mig.

Vad tror du gjorde att du vågade?

– Min kompis hade ett Instagramkonto och sjöng. När jag träffade henne sjöng vi jätteofta. I och med att jag såg att hon vågade tänkte jag att nu ska jag också våga.

Jag såg på Instagram att du skickat en master på din låt Take it personal till dina föräldrar i en chattgrupp. Jag tyckte att det var gulligt. Är du nära dina föräldrar?

– Ja, jag är jättenära mina föräldrar. De är som mina bästa vänner. Även fast min pappa bor i Stockholm har vi alltid haft en jättebra relation till varandra.

Annons

Ella Tiritiello om att gå i gymnasiet

Ella är uppvuxen i en musikalisk släkt. Till vardags bor hon hemma hos sin mamma i Kristianstad och går första året på gymnasiet.

Lite kärringfråga, men hur är det att vara 16 år?

– Jag och mina kompisar klagar väldigt mycket på allt, haha. Vi åker också epa mycket. Och man ravear.

Ravear? Vad innebär det?

– För oss är det när man sitter i en epa och sjunger, säger hon, noterar min förvirrade blick och säger frågande:

– Men rave kan väl också vara… Fiinns det inte rave i skogen? Man dansar och sånt?

Jag kan inte låta bli att skratta åt det faktum att jag framstår som en gammal tant efter att precis ha förklarat konceptet skogsrave, trots att jag aldrig varit på ett. Jag räknar snabbt ut att jag är precis dubbelt så gammal som Ella. Vårt möte är verkligen en brygga mellan millenial-världen och gen Z.

Ella Tiritiello släpper debut-EP 17 februari 2022

Vad lyssnar ni på för musik i bilen? Ironisk musik? Jag känner mig så sjukt gammal nu, men är det typ som att ni sjunger karaoke?

Annons

– Alltså mer rolig musik! Det är inte som att vi sjunger allt vi kan. Vi brukar skämta när vi säger rave. Det här låter så seriöst. Men det är typ så man träffas. Det finns inte så mycket att göra i Kristianstad. Det är ju inte världens största stad.

Inför den här intervjun tänkte jag på vad jag gjorde när jag var 16. Jag hade kompisar som var ute och festade och tänkte att det borde väl jag göra för att vara cool. Men jag ville verkligen bara vara hemma med mamma och pappa och äta tacos…

– Jag är väldigt mycket så men sen får jag väldigt mycket fomo. Ifall jag bara vill vara hemma med mamma egentligen känns det som att jag måste gå på den festen för att mina kompisar ska vara där. Det är som att vi tvingar varandra att gå dit för att vi måste göra någonting.

Tror du att sociala medier gör fomon värre?

– Det gör fomon mycket värre. Om jag inte hade sett vad alla andra hade gjort hade jag inte ens tänkt på att jag missat det. Jag kan ju få fomo när jag är här i Stockholm och missar en taco-kväll. Hade jag varit äldre hade jag nog inte brytt mig…

Annons

Vet du vad? Jag är ledsen, men jag har också fomo…

– Kommer det inte släppa?! Säger hon och håller för ansiktet.

Släpper debut-EP om tonårslivet

Den kommande EP:n The youth, emotions and everything inbetween handlar om hur det är att vara ung idag.

– Om tonårslivet och känslorna. Om kärleken och allt som kan hända. Det som jag är i nu. Jag är ju fortfarande bara en tonåring och jag är egentligen som vilken tonåring som helst. Det är antagligen många som kan känna igen sig. Jag hoppas det.

När man googlar Ella får man upp starka rubriker. En av dem lyder ”kan få världsgenombrott”. En annan säger ”får hjälp av teamet bakom Billie Eilish”. Vad tänker du när du ser de rubrikerna?

– När jag googlar mig själv så vet jag inte ens om jag tänker på att det där är jag. För jag kan inte förstå det själv. Det är jättestort.

Får du prestationsångest någon gång? Jag tänker att det kan vara jobbigt att bära att man förväntas bli världskänd?

Annons

– Jag tänkte på det jättemycket i början. Tänk om jag inte blir detta nu och så kommer jag göra folk besvikna. Samtidigt blev jag ju glad att folk kände så. Nu känns det mer som att om det blir så, blir jag jätteglad.

Ella Tiritiello bor i Kristianstad

Det känns som att du är väldigt ödmjuk. Håller du med?

– Det sista jag skulle göra är att skryta om mig själv. Jag hatar det. Jag bryr mig inte så mycket om någon annan skryter om sig själv, det har jag inget emot. Men jag tycker att alla är lika viktiga och alla borde få ha sitt moment.

Det finns ju divor när det kommer till artister. Om man är jättekänd känns det som att man får vara mer av en diva…

Annons

– Jag kommer aldrig förändras. Jag är fortfarande jag fast jag visar att jag kan sjunga. Jag kommer aldrig bli någon diva. Jag gillar att vara snäll och bry mig om andra.

Har du något karriärmål om du får drömma om precis vad som helst?

– Om jag verkligen får drömma hade det varit jättecoolt att få spela utomlands på en arena som är helt full.

När vi säger hejdå är Ella stressad över den låga batterinivån på sin telefon. Som tur är går det att ladda den på tåget som snart går. Hon måste tillbaka till Kristianstad för att inte missa skolan. Även en blivande världsstjärna måste få närvaron avprickad i klassrummet.

Ella Tiritiellos debut-EP The youth, emotions and everything inbetween släpps den 17 februari.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons