Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Elizabeth Olsen: Därför ville jag byta efternamn

22 apr, 2021 
AvJessica Rådne
elizabeth olsen
Elizabeth Olsen, syster till skådis-tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen, har gjort sitt yttersta för att skapa sig ett eget namn i Hollywood. Så pass att hon en gång i tiden ville byta ut det.
Annons
5 Saker om Ashley och Mary-Kate Olsen du inte vissteBrand logo
5 Saker om Ashley och Mary-Kate Olsen du inte visste

Marvel-stjärnan Elizabeth Olsen, 31, må vara slående lik sina systrar, tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen, 34, men hon är fast besluten om att stå på egna ben.

I en ny intervju med Glamour UK förklarar Elizabeth att hon förstod redan som barn att vissa kommer tycka att hon varit född med en silversked i munnen.

– På den tiden ville jag inte ens bli associerad med Mary-Kate och Ashley alls, berättar hon.

Förstod problematiken redan som barn

Elizabeth Olsen övervägde därför att använda sig av sitt mellannamn Chase istället för familjenamnet Olsen.

– Jag tänkte ”Jag ska heta Elizabeth Chase när jag blir en skådespelare”, typ så. Jag antar att jag hade en inneboende insikt om vad svågerpolitik var redan som 10-åring, säger Olsen i intervjun.

Annons

– Jag hade även någon form av uppfattning redan i unga år av att (jag) inte förtjänat någonting (själv). Och det berodde inte på att jag inte var stolt över vad mina systrar sysslade med, det berodde endast på min egen osäkerhet.

Såg en framtid på Wall Street

Att Elizabeth skulle bli skådis som sina systrar var långt från självklart, berättar hon.

– Jag kan knappt fatta att jag blev det.

Som barn fanns möjligheten att gå på auditions för roller, förklarar Elizabeth, men hon var mer intresserad av sport, dansklasser och aktiviteter som erbjöds i skolan efter lektionstid. Hon säger att hon föreställde sig en framtid på Wall Street, de fina finanskvarteren i New York.

– Jag vet inte vad jag tänkte för i slutändan så ÄLSKAR jag skådespeleri.

Elizabeth Olsen kan tänka sig att byta bana

Hon tänker sedan högt för reportern, vill jag jobba med detta resten av mitt liv? Svaret blir kanske lite oväntat:

– Det vill jag troligtvis inte. Just nu är det väldigt tillfredställande, men det finns stunder då jag inte tycker så. Det jag inte finner så tillfredställande är pressen på att ha högklackat, skojar hon.

Källa: Buzzfeed

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons