Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Eija Skarsgård – okända systern i familjen Skarsgård

05 nov, 2020 
AvSaga Pettersson
AvElin Jonsson
EIJA SKARSGÅRD – OKÄNDA SYSTERN I FAMILJEN SKARSGÅRD
Eija Skarsgård är den enda systern i familjen Skarsgård som kryllar av bröder. Eija har till skillnad från majoriteten av sina syskon valt en annan väg än att haka på i pappa Stellan Skarsgård fotspår.
Annons
Kändisar du inte visste var släkt med varandraBrand logo
Kändisar du inte visste var släkt med varandra

Klanen Skarsgård är inte okänd, nej. Vi ser pappa och bröderna Skarsgård i (nästan) var och varannan produktion – utländsk som svensk. Bill, Alexander, Gustaf och Valter har gått i sin pappa Stellan Skarsgårds skådespelar-fotspår. Men de fyra bröderna är faktiskt inte Stellan och My Skarsgårds enda barn.

Skarsgård-familjens okända syskon

Syskonskaran är stor. Det såg först ut som att Sam Skarsgård skulle gå i samma spår som sina äldre bröder Gustaf och Alexander. 1987 skådespelardebuterade han i Hasse Alfredsons långfilm Jim och piraterna Blom. Men sen valde han att bli läkare, precis som mamma My Skarsgård.

Och den stora skaran bröder har också en syster! Eija Skarsgård valde även hon en annan väg än skådespelaryrket. Hon är 30 år och lever ihop med maken Zeke Tastas. Eija och Zeke gifte sig sommaren 2019, ett bröllop som ägde rum på Gamla Riksarkivet i Stockholm.

I sina tidiga tonår skapade hon sig en modellkarriär, som varade i fyra år – och för den som hänger ute i Stockholms klubbliv är hon inte en doldis. Hon har jobbat som nöjeschef på diverse Stureplansklubbar i många år.

Annons

Ejia och Valter Skarsgårds fina band

Och i familjen tycker Eija att det finns skådisar så att det räcker.

– Jag tycker att vi har tillräckligt många i familjen, sa hon till Dagens Nyheter 2013.

Någon som då och då dyker upp på Eijas Instagram är lillebror Valter. På en av bilderna poserar syskonen iklädda likadana kläder – grå mjukisbyxor och hoodies, och likadana kängor. Skämtsamt skriver Eija i inlägget:

”Matching since 1995”, året då Valter kom till världen.

I kommentarsfältet trillar det in fina kommentarer. ”Hur gulliga är inte ni?”, skriver en och en annan hälsar: ”Jag älskar verkligen den här familjen”. Och kärleken mellan de yngsta syskonen i Skarsgård-klanen verkar stark. Även Valter har delat bilden, och han skriver kärleksfullt i inlägget:

”Hon har lärt mig allt jag kan! Även hur man klär sig!”.

Visa det här inlägget på Instagram

Matching since 1995

Ett inlägg delat av Eija Skarsgård (@eijalo)

Foto: TT

Annons