Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Efter Pokémon Go-succén – nu släpps Harry Potter som mobilspel

19 jun, 2019 
AvEmma Castman
Harry Potter: Wizards Unite
Tre år efter braksuccén är speljätten Niantic tillbaka med ett nytt Pokémon Go-spel – nämligen Harry Potter: Wizards Unite. Bäst av allt? Det släpps väldigt snart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommaren 2016 fanns Pokémon Go mer eller mindre i varenda mobiltelefon runt om i världen. På stan syntes plötsligt mängder av folk stå och fånga pokémons och när ovanliga pokémons dök upp blev det rusning till platsen.

Det var Niantic som låg bakom succéspelet, och till mångas glädje är de nu tillbaka med en nyhet – nämligen Harry Potter: Wizards Unite. Ett interaktivt mobilspel som ger användarna möjligheten att upptäcka J.K. Rowlings värld på nära håll.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Med Harry Potter: Wizards Unite kommer spelare som har drömt om att bli riktiga trollkarlar äntligen få chansen att uppleva J.K. Rowlings magiska värld. Spelarna kommer att lära sig trollformler, utforska sina verkliga områden och städer för att upptäcka och besegra legendariska vidunder och samarbeta med andra för att övervinna mäktiga fiender”, skrev Niantic på sin utvecklingsblogg i samband med att nyheten bekräftades.

Så spelar du Harry Potter: Wizards Unite

Redan i november 2017 bekräftade speljätten att Harry Potter: Wizards Unite skulle bli av – och nu 1,5 år senare är det alltså dags för spelet att gå live.

Annons

Harry Potter: Wizards Unite utspelar sig efter att den elaka karaktären Voldemort har besegrats och som spelare har man i huvuduppgift att säkerhetsställa att mugglarsamhället förblir ovetande om att den magiska världen existerar. Precis som i Pokémon Go ger man sig ut i det verkliga livet för att upptäcka allt från föremål och magiska väsen till karaktärer ur Harry Potter-universumet. De som redan har fått testa spelet vittnar dock om att det här är lite mer avancerat än föregångaren.

För de som bor i Storbritannien eller USA finns spelet tillgängligt från och med midsommarafton, men exakt när det kommer till Sverige är ännu inte sagt. På spelets officiella Twitter-konto skriver man: ”Håll ögonen öppna och ha din trollstav redo. Spelet kommer till din region snart”.

Trailer till spelet:

Foto: Warner Bros

Läs mer:

Grattis alla mugglare! Nu har det öppnat ett Harry Potter-kafé

Hon spelade Pokémon brevid Beyoncé – se reaktionerna här (!)

14 anledningar till varför Pokémon Go får världen att må bättre

Annons