Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Efter #metoo – se kvinnornas starka markering under Oscarsgalan

05 mar, 2018 
AvIda Gustafsson
Tre kvinnor som anklagat Hollywood-producenten Harey Weinstein för övergrepp gjorde en kraftfull markering om att tiden är ute.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ashley Judd, Annabella Sciorra och Salma Hayek är tre av de runt 40 kvinnor som under förra året vittnade om och anklagade producenten Harvey Weinstein om sexuella övergrepp. De tre gjorde entré på scen tillsammans för att presentera ett nytt segment under galakvällen.

Annabella Sciorra, som berättat att hon blev våldtagen och sedan trakasserad av Harvey Weinstein under 1990-talet inledde:

”Det är en ära att vara här i kväll. Under detta år var det många som sa sin sanning och resan hit har varit lång, men långsamt så har en ny väg dykt upp.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Ashley Judd: ”De förändringar som vi bevittnar drivs framåt av kraftfulla nya röster, olika röster, våra röster som tillsammans i en mäktig kör som äntligen säger att tiden är ute.”

Salma Hayek: ”Så vi hyllar de ostoppbara själar som ägde samtalet och stod upp för cementerade uppfattningar om kön, ras och etnicitet för att berätta sin historia.”

Annabella Sciorra, Ashley Judd och Salma Hayek berättade sedan tillsammans att den 90:e Oscarsgalan även skulle visa att det finns en väg framåt och att de kommande 90 åren är en enda möjlighet av jämlikhet, mångfald och inkludering genom att presentera en film för bland annat The Times up-rörelsen.

Annons

”Det här förändrar allt”

I filmen där stjärnor som Reese Witherspoon, Mira Sorvino, Geena Davis och America Ferreira medverkade fokuserade på att tiden är ute för en ojämlik och exkluderande filmindustri. Att alla oavsett hudfärg, sexuell läggning eller kön ska kunna medverka i filmer eller som publik kunna se en bredare representation av samhället.

Eller som Geena Davies säger:

”När Thelma och Louise kom förutspådde alla medier att ”det här förändrar allt, vi kommer se så många fler filmer med kvinnliga karaktärer”, men det hände inte. Men detta är den stunden.”

Källa: Harpers Bazaar, foto IBL

Läs mer:

Röda mattan på Oscarsgalan 2018

De bäst klädda på Oscarsgalan

Oscarsgalan 2018: Här är alla vinnare

Annons